Poezija kineskog pesnika u izdanju Udruženja Alia Mundi

Udruženje „Alia Mundi” za promociju kulturne raznolikosti objavilo je svoje novo izdanje. Prateći svoju prvobitnu ideju o širenju raznolikosti kultura i jezika, ovoga puta, Udruženje „Alia Mundi” je objavilo izbor iz poezije Džejmsa Tijena Jua (James Tian Yu), mladog kineskog pesnika, književnog prevodioca, kaligrafa i urednika nekoliko kineskih književnih časopisa.

Alia Mundi

Ovu zbirku pod naslovom „Zvezdana noć svicima prekrivena” (Starry Night Covered by the Fireflies / 萤火虫覆盖的星夜), čini izbor od 21 pesme koje su objavljene uporedo na srpskom, engleskom i kineskom jeziku.

Knjiga je objavljena kao elektronsko izdanje, a autor pogovora pod naslovom „Duhovna šetnja kroz poetski univerzum Džejmsa Tijena Jua” napisala je Dr Ana Stjelja, ujedno i prevodilac pesama na srpski jezik.

Slaven Kopanja: U zadnjem kupeu Southern Expressa (izbor)

Džejms Tijen Ju (James Tian Yu / 田宇) je rođen 1994. u gradu Taiʼan, provincija Šandong, Kina. Nagrađivani je pesnik, urednik i književni prevodilac sa kineskog na engleski jezik. Urednik kolumne za kineski portal CCTV, predsednik međunarodnog izdanja u časopisu Chinese Literature Magazine, predsednik međunarodnog izdanja časopisa Poetry Magazine, glavni urednik Međunarodnog izdanja časopisa Taoshan Magazine i glavni urednik međunarodnog izdanja časopisa Dajia Magazine. Njegovi pesnički radovi objavljeni su u raznim kineskim i međunarodnim časopisima, književnim blogovima i veb-portalima, i predstavljeni su u mnogim pesničkim antologijama. Počasni je član srpskog udruženja „Alia Mundi” za promociju kulturne raznolikosti i jedini kineski pesnik koji je dao intervju za neki kulturni časopis u Srbiji (magazin „Alia Mundi”).

Knjiga se može čitati >> OVDE.

Podelite sa prijateljima:
Share