Podgorički sajam knjiga: “Snovi za čitanje”

podgorica-sajam

Izdavačka kuća Nova knjiga desetu godinu za redom organizuje Međunarodni podgorički sajam knjiga koji će se ove godine održati od 5. do 11. maja. Svake godine Sajam ima zemlju gosta, a ove godine je to Turska.

Povodom predstojećeg sajma u Yunus Emre institutu – Kulturnom centru pri ambasadi Turske, održana je konferencija za štampu na kojoj su govorili Mehmed Nijazi Tanilir, turski ambasador u Podgorici, Džihan Ozdemir, direktor Yunus Emre instituta, i Predrag Uljarević, direktor Sajma.

Predrag Uljarević, direktor Sajma, kazao je da će ovogodišnji Sajam knjiga biti organizovan pod sloganom “Snovi za čitanje”, inspirisani onim što je Nil Gejmen rekao o knjigama – knjige su jedini način da držiš snove u rukama, odnosno knjige su snovi koje možeš da zadržiš.

„Ako govorimo o brojkama, za ove godine održavanja Sajma i za ovih deset godina postojanja stoji više stotina hiljada posetilaca, više stotina pisaca iz više od 20 zemalja je učestvovalo na Sajmu, posebno naglašavam da su neki od najznačajnijih regionalnih izdavača i pisaca učestvovali i na Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga, takođe i većina najznačajnijih crnogorskih izdavača i pisaca je učestvovalo u različitim programima na Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga.“ – rekao Uljarević na konferenciji.

Podelite sa prijateljima:
Share