Počeo 5. KROKODIL

Plakat_Krokodil_2013

Peto izdanje književnog festivala Krokodil (Književno Regionalno Okupljanje Koje Otklanja Dosadu I Letargiju) počelo je večeras u 20h u amfiteatru ispred Muzeja istorije Jugoslavije i trajaće do subote, 15. juna.

Ove godine program festivala će po prvi put biti podeljen u tri tematske večeri.

Prvo veče posvećeno je mešavini književnog i novinarskog stvaralaštva. Prema rečima pisca i osnivača Vladimira Arsenijevića, kolumne su poslednjih dvadesetak godine dobile dosta literarnih odlika i predstavljaju interesantnu mešavinu književnog i novinarskog stvaralaštva. Tako su večeras nastupili pisci i kolumnisti Teofil Pančić, Ante Tomić, Ljubomir Živkov, Muharem Bazdulj, Amitz Dulniker, kao i specijalni gosti – ekipa iz “Njuz.net”-a.

Drugo veče bavi se različitim formama moderne književnosti i provokativnim pristupima veštini pisanja. Sutra, na večeri posvećenoj prozi, učestvovaće Arsenijević, književnica Melinda Nađ Abonji – autorka romana “Golubije srce”, Abduhal Sidran, gost Krokodilovog rezidencijalnog programa u junu – Francuz Silvan Pridom i Želimir Žilnik kao specijalni gost.

Treće veče posvećeno je večnoj, kreativnoj vezi između muzike i književnosti, i tada će nastupiti Rodolf Birže, rok muzičar francuske scene sa projektom “Psihofarmaka”, beogradski “Ah, Ahilej” i Marko Brecelj iz Slovenije.

Više o festivalu i učesnicima na adresi Krokodil.rs >>

Podelite sa prijateljima:
Share