PJ Harvey objavljuje prvu knjigu poezije

pisci-pj-harvey
Polly Jean Harvey. Foto: diymag.com

“The Hollow of the Hand” naziv je prve poetske zbirke britanske umetnice Polly Jean Harvey (PJ Harvey), a očekuje se da knjiga bude objavljena oktobra 2015.

Knjiga je u stvari rezultat saradnje PJ Harvey sa fotografom i rediteljem S. Marfijem (Seamus Murphy) čije će fotografije  pratiti stihove.

Ovo multimedijalno ostvarenje na 224 strane predstavlja kolekciju reči i slika sa zajedničkog putovanja PJ i Marfija između 2011. i 2014. godine.

Nakon svog osmog studijskog albuma 2011. pevačica je sa rediteljem krenula na put želeći da upozna razna mesta među kojima su i Kosovo i Avganistan. Ona je u saopštenju za medije rekla:

“Prikupljanje informacija iz sekundarnih izvora delovalo je suviše daleko od onog o čemu sam pokušala da pišem. Želela sam omirisati vazduh, osetiti zemlju i upoznati ljude zemalja kojima sam bila opčinjena.

Moj prijatelj Seamus Murphy i ja smo se složili da zajedno radimo na projektu – ja bih sakupljala reči, a on slike – prateći instinkte kuda bi trebalo ići.”

Marfi je tome dodao da je Poli pisac koji voli slike, a on fotograf koji voli reči.

“Ona me je pitala da li bih hteo da napravim neke fotografije i filmove za njen poslednji album “Let England Shake”. To me je zainteresovalo i zajedno smo započeli avanturu koja je svoju formu našla u knjizi. To je naš pogled na dom i svet”, dodao je Marfi .

>> OVDE možete čuti i pročitati pesmu “The Guest Room” iz zbirke “The Hollow of the Hand”.

Podelite sa prijateljima:
Share