Pesme za decu D. Teodorovića u ediciji Mali Arhipelag

pesme za decu

Kad je dabar sreo vidru naslov je knjiga pesama Dušana Teodorovića, koja je upravo objavljena u izdanju Arhipelaga u ediciji Mali Arhipelag. Teodorovićeve pesme za decu i za decu u odraslima prate odlični crteži Lidije Taranović.

Kad je dabar sreo vidru je prva knjiga pesama Dušana Teodorovića koga javnost zna kao akademika, univerzitetskog profesora i prepoznatljivu javnu figuru.

Mnoga čuda su se desila kad je dabar sreo vidru. I ta čuda još traju i pozivaju vas da ih svakako upoznate. U ovim pesmama odgovara se na pitanja šta se sve nalazi u vreći za snove, gde žive dobre ale i sa kojim sve životinjama traje najbolja zabava? O nekim od tih čuda akademik Dušan Teodorović je napisao neodoljive pesme koje je lepo čitati, lako pamtiti i sa zadovoljstvom prenositi drugima. Tako su nastale ove pesme za decu i decu u odraslima.

Pogledajte i >> PUT POD NOGE – roman o avanturama jedne porodice

Pesme za decu Dušana Teodorovića su zanimljive i duhovite, igrive i vedre, ispunjene jezičkim obrtima, maštom punom slobode, istinskom radošću igre i otvorenim odnosom prema novim i mladim čitaocima.

– Kao da je to oduvek bila njegova osnovna profesija, Dušan Teodorović piše poeziju za decu sa zadivljujućom veštinom i besprekornim ritmom. Njegove pesme su duhovite, maštovite i pitke, a iz njih deca takođe mogu i mnogo da nauče – kaže književnica Jelena Lengold povodom knjige Kad je dabar sreo vidru.

Podelite sa prijateljima:
Share