PALČICA u ediciji “Zaboravljene priče”

Novo izdanje Palčice Hansa Kristijana Andersena koje je ilustrovala Ana Grigorjev stiglo je u knjižare u izdanju Evro Booka.

Palčica je sedma knjiga iz edicije Zaboravljene priče, jedne od najpopularnijih domaćih edicija za najmlađe. Nakon Konjića Grbonjića ( P.P. Jeršov), Zlatnog ključića (Aleksej Tolstoj), Snežne kraljice (Hans Kristijan Andersen), Krcka Oraščića (E.T.A. Hofman), Čarobnjaka iz Oza (L. Frank Baum) i Princeze u magarećoj koži (Šarl Pero) stiže nam još jedna ekskluzivna knjiga koja će obogatiti maštu svakog deteta. Zbog predivnih ilustracija i internacionalnog karaktera ova edicija pokazala se veoma uspešnom na svim tržištima na kojima se pojavila.

Pored velike popularnosti u Srbiji i regionu, edicija Zaboravljene priče je izuzetno popularna i u inostranstvu – za knjige iz ove edicije autorska prava su prodata za tržišta Nemačke, Rusije, Italije, Češke, Slovačke, Poljske, Bugarske, Rumunije, Mađarske, BiH, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Jermenije, a uz to postoji i veliko interesovanje i iz drugih zemalja i kontinenata.

„Kako je divan“, reče žena i poljubi cvet, kad u tom trenu, u pupoljku, nešto puče i latice se čudesno rastvoriše. To je i dalje bio cvet lale, a u njegovoj krunici sedela je – devojčica! Toliko mala da je bila jedva palac visoka pa ju je žena prozvala Palčica…

Podelite sa prijateljima:
Share