PAKAO – najnoviji roman Erlenda Lua

Izdavačka kuća Geopoetika objavila je najnoviji roman Erlenda Lua „Pakao“ u prevodu s norveškog Radoša Kosovića.

roman Erlenda Lua

„U Luovom stilu, putovanje u srce tame vrca od apsurdnosti i crnog humora. Duhovit, preciznije, satiričan, naivno detinjast a mudar, Lu se razračunava sa stereotipima i ljudskim slabostima. Kontradiktorno, a opet tako luovski – napisao je još jedan roman u kojem je neposredan, direktan, dovoljno hrabar da se poigrava sa onim s čim se ne igra, a i alegoričan, pun simbola i skrivenih poruka. Stoga, možda se ovaj neveliki roman i ne sme čitati samo jednom“, navodi se u saopštenju izdavačke kuće Geopoetika koja je sve fanove omiljenog norveškog pisca obradovala još jednom njegovom knjigom.

Tek razvedena Rakel preselila se u malu tipsku kuću s baštom. Svake druge nedelje deca su kod nje, a onih nedelja kada je sama ima baš puno slobodnog vremena. I baš od te dosade jednog dana odluči da sredi baštu zarđalim ašovom koji je našla u šupi, a onda, pronađe vrata i stepenice koje je odvedu pravo u turističku posetu paklu, i to s najpovoljnijom ulaznicom za desetodnevni obilazak.

Iznenadno otkriće pretvoriće se u neočekivanu avanturu koja će joj potpuno promeniti život.

„Novi roman Erlenda Lua je zabavan, ali i iznenađujuće inspirativan. Jezik podržava humor. Izreke, Dante i biblijski stihovi smenjuju se s modernim terapeutskim jezikom. Naivni ton će Luovi čitaoci svakako prepoznati. Erlend Lu je napisao toplu knjigu. Ne samo zato što se odigrava u paklu“, jedna je od preporuka (Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen).

Podelite sa prijateljima:
Share