Odustali od kucanja na DILANOVA VRATA

bob-dylan

Ni pet dana pošto je proglašen dobitnikom Nobelove nagrade za književnost Švedska akademija nije uspela da stupi u kontakt sa Bobom Dilanom, te se još ne zna da li će ovogodišnji laureat prisustvovati svečanoj dodeli.

Švedska akademija izjavila je da je odustala od pokušaja da dođe do Boba Dilana, pet dana pošto mu je dodelila Nobela.

– Trenutno ne radimo ništa. Zvala sam i pisala mejlove njegovom najbližem saradniku i dobila sam vrlo prijateljske odgovore. Za sada je to, očigledno, dovoljno – izjavila je stalni sekretar Akademije Sara Danius državnom švedskom radiju SR.

Američki trubadur do sada nije komentarisao dobijanje nagrade, iako je te iste večeri održao koncert u Las Vegasu. Završio ga je obradom Sinatrine pesme “Why Try to Change Me Now”, što su neki videli kao skrivenu aluziju na njegov dugogodišnji imidž koji jedni smatraju nenormalnim a drugi divljenja vrednim istrajavanjem da sledi sopstveni put.

No, ta pesma nije uznemirila Nobelov komitet.

– Nisam ni najmanje zabrinuta. Mislim da će se pojaviti – rekla je Daniusova.

Svakog 10. decembra švedski kralj Karl Gustaf XVI u Stokholmu dodeljuje priznanja dobitnicima Nobelove nagrade iz svih oblasti za tu godinu.

– Ako ne želi da dođe, neće doći. Biće to u svakom slučaju velika žurka na kojoj će i njemu biti ukazana čast – zaključila je Daniusova.

Izvor: Blic.rs / Guardian

Podelite sa prijateljima:
Share