Objavljen prolećni broj časopisa Književni elementi

Prolećni broj književnog časopisa Književni elementi objavljen je u izdanju Udruženja Perun Artis iz Bitolja (Severna Makedonija).

Perun Artis

U ovom, šestom po redu, broju Književnih elemenata na 240 stranica zastupljen je veliki broj makedonskih književnika među kojima su Vlada Urošević, Resul Šabani, Julijana Veličkovska, Dejan Trajkoski, Jugoslav Petrovski, Simeon Jankov itd.

Novi broj donosi i velika imena svetske književnosti kao što su Luiz Glik, Dea Loer, Goergi Gospodinov, Alhierd Bačarevič, Monika Herceg, Konstantin Abaluca i drugi.

Zemlja u fokusu je Češka Republika, a tim povodom napravljen je izbor književnih imena koja predstavljaju ovu zemlju: Milan Kundera, Jirži Hajiček, Antonin Bajaja, Ladislav Klima, Bjanka Belova, Martin Reiner, Mihal Ajvaz i drugi.

OGNENOVSKI: Književni časopisi povezuju književnost sa čitaocima i svetom (intervju)

Časopis Književni elementi izlazi na makedonskom jeziku, i posvećen je književnim delima svih rodova – poeziji, prozi, drami, kao i esejima i književnoj kritici. Izlazi dva puta godišnje a jedan deo svakog broja posvećen je književnosti određene zemlje.

Časopis je podeljen u tri celine. Rubrika Sa ovog kopna, predstavlja makedonsku poeziju, prozu i dramu klasičnih autora, ali i savremenih stvaralaca. Meridijani, su deo časopisa u kome se objavljuju svetski autori i njihova najnovija dela, a u rubrici Zemlja u fokusu zastupljeni su autori određene zemlje.

O književnim predlozima koji će biti objavljeni u časopisu Književni elementi odlučuje internacionalni redakcijski odbor, a glavni i odgovorni urednik časopisa je Sašo Ognenovski.

Podelite sa prijateljima:
Share