Novosadska promocija romansirane biografije Miroslava Antića

Arhipelag-Nemanja Rotar Sutradan posle detinjstva 2. izdanje

Novosadska promocija novog izdanja romansirane biografije Miroslava Antića “Sutradan posle detinjstva” čiji je autor Nemanja Rotar održaće se na Novosadskom književnom festivalu „Razgovori o ljubavi (prema čitanju)“ na brodu „Cepelin“ u četvrtak, 30. jula, s početkom u 20 časova.

Nemanja Rotar će čitati odlomke iz knjige “Sutradan posle detinjstva” i razgovarati sa publikom i kritičarima. Pored autora, u programu učestvuju i Gojko Božović, urednik Izdavačke kuće Arhipelag koja je objavila knjigu “Sutradan posle detinjstva”, i Đorđe Randelj, domaćin Novosadskog književnog festivala.

Na kraju književne večeri publika će moći da pogleda dokumentarne snimke o životu i književnosti Miroslava Antića.

Knjiga Nemanje Rotara “Sutradan posle detinjstva” je romansirana biografija Mike Antića. Rotar je napisao uzbudljiv roman o pesniku i njegovoj životnoj i književnoj avanturi, o vremenu u kome su pesnici bili slavni, a poezija deo svakodnevice, i o tome šta je bilo posle. Rotar piše svoj neobični roman iz najveće moguće blizine, kao deo Antićeve porodice, kao neko ko je odrastao uz velikog pesnika, da bi sada, posle svega, uobličio i sklopio knjigu njegovog života. Otuda je knjiga “Sutradan posle detinjstva” između života i literature, između romana i romansirane biografije. “Sutradan posle detinjstva” čita se kao uzbudljiv roman o pesniku i boemu koji je obeležio jedno vreme, ali i o njegovom dobu, o sedamdesetim i osamdesetim godinama, i o vremenu u kome žive današnji Antićevi čitaoci.

Romansijer, pripovedač i esejist Nemanja Rotar (Pančevo, 1972), pored nekoliko knjiga eseja, objavio je romaneBuđenje zmaja, Čuvari Balkana, Poslednja noć na Levantu, Netrpeljivost i Dnevnik ljudoždera. Dobitnik je stipendije Fonda „Borislav Pekić“. Živi i radi u Pančevu, gde je direktor Kulturnog centra Pančevo.

Podelite sa prijateljima:
Share