Novosadska promocija romana Lasla Blaškovića

pisci-Laslo-Blaskovic

Novosadska promocija novog romana Lasla Blaškovića “Razbrajalica” održaće se u četvrtak 23. aprila u 19 časova u Zavodu za kulturu Vojvodine (Vojvode Putnika 2).

O romanu “Razbrajalica”, koji je objavljen u izdanju Arhipelaga i Zavoda za kulturu Vojvodine, govoriće Gojko Božović i Vladimir Kopicl, dok će Laslo Blašković govoriti o nastanku romana, čitati odlomke iz svoje knjige i razgovarati sa publikom.

Određena u podnaslovu kao „oktopod-priča“, „Razbrajalica“ se grana u nekoliko moćnih rukavaca koje pisac vešto vodi oko junaka izuzetnih sudbina, pri čemu oni do takvih sudbina dolaze u prostoru svakodnevice.

Poznat kao pesnik, romansijer, pripovedač i esejista, Laslo Blašković (Novi Sad, 1966) za ranije knjige proze dobio je nagrade Društva književnika Vojvodine, „Borislav Pekić“, „Branko Ćopić“ i „Stevan Sremac“ za proznu knjigu godine. Blaškovićev roman Madonin nakit izabran je među deset najboljih srpskih romana napisanih posle pada Berlinskog zida koji su sastavni deo antologijske edicije „Sto slovenskih romana“. Proza i poezija Lasla Blaškovića prevedeni su na engleski, francuski, nemački, mađarski, poljski, rumunski, slovački, ukrajinski, makedonski, bugarski i slovenački jezik.

Podelite sa prijateljima:
Share