Novosadska promocija knjige Gorana Markovića “Tri priče o samoubicama”

Goran Marković Tri priče o samoubicamaNovosadska promocija knjige priča Gorana Markovića “Tri priče o samoubicama”, koja je nedavno objavljena u izdanju Arhipelaga, održaće se u četvrtak 1. oktobra u 20 časova na brodu „Cepelin“ u okviru Novosadskog književniog festivala „Razgovori o ljubavi (prema čitanju)“.

O knjizi će govoriti Gojko Božović, glavni urednik Arhipelaga, filmski kritičar Vladimir Crnjanski i domaćin Festivala Đorđe Randelj. Goran Marković će razgovarati s publikom i potpisivati primerke svoje knjige.

“Tri priče o samoubicama” su prva knjiga priča Gorana Markovića, reditelja slavnih filmova Specijalno vaspitanje, Nacionalna klasa, Variola vera, Sabirni centar, Tito i ja, Kordon, Turneja.

Priče Gorana Markovića počivaju na snažnom unutrašnjem konfliktu i napetosti. Marković pripoveda zanimljivo i duhovito, ispunjavajući svoje priče uzbudljivom dramaturgijom. U sve tri priče Marković uobličava upečatljive glavne junake koji se u nekoj naročitoj situaciji suočavaju s trenutkom u kome se rasipa sav njihov dotadašnji život.

Okvirna ideja o sudbini jednog čoveka koji u dosuđenoj svakodnevici troši svoj smisao i radi na svom samouništenju čini ove tri priče vrlo prepoznatljivom celinom.

Podelite sa prijateljima:
Share