Novogodišnja kupovina knjiga i praznični popusti + poklon knjiga

Novogodišnja kupovina knjiga postala je deo rituala u pretprazničnoj euforiji: čitaoci sastavljaju svoje liste za čitanje, a izdavači spremaju popuste i akcije.

Novogodišnja kupovina knjiga

Osim sumiranja prethodne godine, kraj decembra prate i razmišljanja o tome čime da obradujemo drage osobe. Ljubiteljima knjiga je lako, pogotovo ako u svojoj okolini takođe imaju poklonike pisane reči.

Ako se prepoznajete u prethodnim rečenicama, i smatrate da bi vas ili vaše voljene obradovao paket dobrih knjiga, možda će vam značiti činjenica da su izdavačke kuće kao i prethodnih godina pripremile novogodišnje popuste i iznenađenja kojima će vam olakšati izbor.

Izdavačka kuća Dereta je pripremila praznične popuste na svoja izdanja koji se kreću od 30% na jednu knjigu do čak 40% ako naručite tri i više knjiga. S obzirom na dosadašnju uređivačku politiku Derete, nećete pogrešiti u izboru, šta god da iskombinujete. Naš predlog:
1. Fernando Pesoa: Knjiga nespokoja
2. Oguz Ataj: Neprilagođeni
3. Kazuo Išiguro: Nokturna ili Ne daj mi nikada da odem
4. Žan Žak Ruso: Sanjarije usamljenog šetača
5. Olivije Burdo: Očekujući Mister Bodženglsa
6. Sinkler Luis: Glavna ulica
7. Džef Kini: Dnevnik šonjavka (kako prvi tako i svi ostali delovi ovog serijala mogu da budu lep poklon deci koja tek treba da zavole čitanje)

Deretin praznični popust traje do 7. januara 2024.


NOVOGODIŠNJE DARIVANJE

U saradnji sa Izdavačkom kućom Dereta povodom predstojećih praznika, poklanjamo vam nedavno objavljenu Knjigu o kućama čiji je autor italijanski pisac Andrea Bajani.

Da biste učestvovali u novogodišnjem darivanju, potrebno je da nam u komentarima ispod ovog teksta ostavite odgovor na pitanje: koja knjiga je obeležila vašu čitalačku 2023. godinu?

Igramo se do petka 29. decembra. Dobitnika ćemo odrediti slučajnim izborom pomoću aplikacije Random.

* Napomena: knjige šaljemo samo na teritoriji Republike Srbije.

Konstruisana kao igra „kluedo“ ili egzistencijalna detektivska priča, Knjiga o kućama pripoveda o putovanjima kroz promene, prostore, govori o mestima iz kojih dolazimo i u kojima živimo, o kadru koji menja tok istorije i poljupcu ukradenom iza zavese. Knjigu je sa italijanskog prevela Gordana Subotić i objavila IK Dereta. Glavni junaci ove knjige su stanovi, mesta, kuće; ne toliko likovi, koliko njihovo stanište. Priča o čoveku jednostavno imenovanom Ja, razvija se opisivanjem kuća u kojima se nalazi. Mesta govore o životu, jer u sebi čuvaju sećanje na događaje, upijaju noćne krike, šaputanje glasova, uzdahe, strahove. U ovom romanu, jedinstvenom po strukturi, poeziji i viziji, jedan od najboljih italijanskih pisaca svoje generacije u kvadratnim metrima oslikava grandioznu fresku sentimentalnog vaspitanja, ispisujući biografiju prostora i vremena. Uži izbor za nagrade Strega i Campiello, 2021.


Izdavačka kuća Odiseja, kao jedan od vodećih izdavača za decu, takođe je pripremila posebne praznične popuste na odabrana izdanja. U toku trajanja akcije na Odisejinom sajtu pronaći ćete popuste do čak 80%, knjige za 110, 220, 330 dinara i više. Naslove koji nisu na posebnoj sajamskoj akciji možete poručiti sa popustom do 20%.

1. Florans Obri: Crni titan
2. Semili Ostin: Svi u ovoj prostoriji će jednog dana umreti
3. Mihael Ende: Momo
4. Maja Lunde: Poslednji divlji konji
5. AIrira G. Parente i Selene M. Paskual: Alma i sedam čudovišta

Za porudžbine preko 2000 dinara poštarina je besplatna. Akcija traje do 15. januara 2024. godine ili do isteka zaliha.

Izdavačka kuća Arhipelag organizovala je veliku novogodišnju akciju „Novogodišnji popusti u Klubu čitalaca Arhipelag“ sa sajamskim cenama i novogodišnjim popustima u prazničnim danima do 31. decembra 2023. godine.

U jedinstvenoj ponudi Arhipelaga, izdvojićemo nekoliko naslova:
1. Čarls Simić: Zastrašujući raj
2. Ljudmila Ulicka: Zaista kuga
3. Aleksandar Baljak: Nemam reči
4. Vasko Popa: Kalem
5. Dela Danila Kiša u deset knjiga

Za kupovinu 3 i više knjiga Arhipelag odobrava novogodišnji popust od 45%. Dostava knjiga je besplatna na teritoriji Srbije za porudžbine čiji je iznos preko 3.000 dinara.

Novogodišnji knjigopaketići iz Kreativnog centra namenjeni su deci različitih uzrasta, a za svaku kupovinu ovaj izdavač poklanja i zanimljiv kalendar za 2024. sa ilustracijama izdanja Kreativnog centra. U ponudi je 16 različitih kompleta – za mališane koji se tek upoznaju sa knjigama, za decu predškolskog uzrasta, kao i za mlađe osnovce i tinejdžere.

Novogodišnji knjigopaketići biće u prodaji do 15. januara 2024. godine.

Partizanska knjiga povodom novogodišnjih praznika organizovala je akciju u kojoj za svaku kupljenu knjigu u onlajn prodavnici uz standardni popust od 30%, drugu, jeftiniju knjigu dobijate besplatno. A pored ove dve knjige, treću, po prazničnom izboru urednika, dobijate takođe potpuno besplatno!

U prevodu: kupite jednu knjigu – dobićete tri! – poručuju iz Partizanske knjige i dodaju da ova akcija traje do 29.12.2023. u ponoć.

BOŽIĆNA POPLAVA KNJIGA

Jólabókaflóð (jolabokaflod) ili Božićna poplava knjiga predstavlja islandsku tradiciju poklanjanja knjiga za Badnje veče. Islanđani jedni drugima svake godine za praznike daruju knjige, pri čemu su prethodnih meseci dobro proučili tržište i šta se nudi od aktuelnih naslova. Njihov pažljiv odabir posledica je i činjenice da je Island zemlja u kojoj 93% stanovništva pročita najmanje jednu knjigu godišnje. Islandski izdavači najveći broj naslova objave u periodu od septembra do početka novembra, upravo zbog ove tradicije darivanja. Godišnji katalog novih publikacija islandskih izdavača Bokatidindi besplatno se dostavlja svim domaćinstvima, kako bi svaka porodica mogla da prouči nova izdanja i odluči se za kupovinu. Nakon što se razmene knjige, ukućani ostatak večeri provode čitajući.

Praznične popuste pripremila je i Akademska knjiga. Naručivanjem knjiga na njihovom sajtu moći ćete da kupite knjige domaćih i stranih autora, kao i dela nobelovaca Patrika Modijana sa specijalnim popustom od 30% do čak 50%. Među predlozima našle su se knjige:

1. Ž.M.G. Klezio: Oluja
2. Emil Hakl (Jan Beneš): Pravila smešnog ponašanja
3. Slobodan Šnajder: Anđeo nestajanja
4. Đorđe Despić: Tumač i pesma – esejistika Miodraga Pavlovića
5. Laslo Vegel: Nesahranjena prošlost

Pored ovih, prošetajte sajtovima i drugih izdavača poput Clio, Arete, Geopoetika, Booka, Štrik, Propolis Books, pogledajte aktuelne naslove i možda nađete nešto što ćete u prazničnoj noći staviti ispod jelke.


EDIT:

Podelite sa prijateljima:
Share

24 Comments on “Novogodišnja kupovina knjiga i praznični popusti + poklon knjiga”

  1. ,,Ciganin, ali najljepši” Kristian Novak i “Small things like these” Claire Keegan

Comments are closed.