Novo izdanje romana „U tuđoj kući“ Ridijana Bruka

U tudjoj kuci full

Iz štampe je izašlo novo izdanje romana „U tuđoj kući“ velškog autora Ridijana Bruka, čija je radnja smeštena u posleratni Hamburg, do temelja srušen od strane saveznika. Ova istorijska drama, koju je autor napisao po istinitoj priči, prevedena je na više od 30 svetskih jezika, a dobila je i odlične kritike. Roman “U tuđoj kući” objavila je Izdavačka kuća Evro-Giunti, a sa engleskog ga je prevela Mara Andrijašević.

U ledenu zimu 1946. Rejčel Morgan putuje sa sinom u britansku okupacionu zonu u Nemačkoj, da se pridruži suprugu Luisu, britanskom pukovniku zaduženom za izgradnju razorenog Hamburga i denacifikaciju poraženih. Po dolasku u razrušen grad, mlada Velšanka koja je u nemačkom bombardovanju izgubila starijeg sina otkriva da je njen muž doneo nečuvenu odluku: prelepu rekviriranu vilu koju im je dodelila Britanska vojska Morganovi će deliti s njenim vlasnikom, nemačkim arhitektom i njegovom problematičnom ćerkom. Neprirodna blizina engleske i nemačke porodice uzdrmaće sva Rejčelina načela, staviće na teška iskušenja njen bol zbog gubitka sina, i dovešće u pitanje nedvosmislena i stroga uputstva iz brošure koju dobija svaka engleska porodica u posleratnoj Nemačkoj. U tom napetom okruženju, netrpeljivost i tuga preobraziće se u strast i izdaju.

„Nenadmašno. Iznenađenja se nižu kao nekom čarolijom“ Gardijan

„Potresna i prelepa priča, koja pokreće pitanja ljudskosti, krivice i praštanja“ Indipendent

„Izuzetno originalno, majstorski napisano. Zanosna pripovest o ljubavi među ruševinama, o izdaji i osveti“ Literari rivju

Podelite sa prijateljima:
Share