Novo izdanje romana Srđana V. Tešina “Kuvarove kletve i druge gadosti”

Naslovna_Tesin_Kuvarove kletve i druge gadostiNovo izdanje najpoznatijeg romana Srđana V. Tešina “Kuvarove kletve i druge gadosti” upravo je objavljeno u izdanju Arhipelaga u ediciji Zlatno runo.

Tešinov roman “Kuvarove kletve i druge gadosti” je snažna i uzbudljiva priča o zločinu i strasti, ljubavi i kazni u svakodnevici i istoriji naših dana.

Smeštena u stvarni i simbolički Mokrin na severu Banata, priča Tešinovog romana postaje jedna od najupečatljivih metafora srpske književnosti o poslednje dve decenije našeg života.

Počinjući kao porodični roman, “Kuvarove kletve i druge gadosti” vrlo brzo postaju nesvakidašnja kritika društva i savremene, istorijom opterećene egzistencije, ali i provokativno romaneskno istraživanje ljudske psihologije.

Glavni junak romana je Pavle, ratni fotograf koji je obišao gotovo sve ratove koje su obeležili moderno doba, od Iraka preko Bosne i Kosova do Avganistana, da bi se sa najsnažnijim izlivima strasti i zločina, ljubavi i mržnje, opsesivne potrebe za drugim i perverzije suočio usred svoje porodice.

Roman “Kuvarove kletve i druge gadosti” Srđana V. Tešina poseduje dinamiku i snagu najuzbudljivijeg trilera kao knjiga koja vas ne ostavlja na miru ni dok je čitate, ni kada je pročitate, navedeno je u saopštenju Arhipelaga.

Za ovaj roman autor je dobio stipendiju „Borislav Pekić“. Roman “Kuvarove kletve i druge gadosti” preveden je na slovenački i makedonski jezik.

Po odlomcima ovog romana mađarski umetnik Geza Ric nacrtao je istoimeni strip.

Podelite sa prijateljima:
Share