NOVI SAD: Čitaocima u javnom prevozu knjiga na poklon

Treću godinu zaredom, sada već tradicionalno, uoči najveće regionalne književne konferencije „Book Talk“, JGSP i Color Media Communications, organizuju akciju Nedelja knjige.

I ove godine, u sredu i četvrtak, 27. i 28. septembra, Novosađani će imati priliku da dobiju knjigu na poklon, ukoliko ih volonteri zateknu u javnom prevozu i na stajalištu kako čitaju.

Knjige su ove godine poklonile izdavačke kuće Laguna, Clio i Vulkan.

Akcija će biti sprovedena u poslepodnevnim časovima na linijama 4 i 7 i stajalištima u centru grada.

Prethodne dve godine, nekoliko stotina Novosađana dobilo je na poklon knjigu, a javni prevoz je izgledao kao pokretne čitaonice.

Najava: Book Talk 2017.

Regionalna književna konferencija Book Talk 2017 ove godine se održava u petak, 29. septembra, u dva prostora – Galerija Matice srpske i Spomen-zbirka Pavla Beljanskog.

Tokom 14 panela, preko 60 pisaca, izdavača, novinara, kritičara i drugih, razgovaraće o problemima izdavaštva danas, Deklaraciji o zajedničkom jeziku, književnoj kritici i novinarstvu u digitalnom dobu, kao i kreativnom pisanju u eri novih medija, pripremama Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine, jugoslovenskom književnom nasleđu, putopisnoj, skandinavskoj, erotskoj književnosti, domaćoj fantastici i drugim temama.

Podelite sa prijateljima:
Share