Novi roman Sali Runi „Bajni svete, gde si ti“ od srede u Srbiji

Novi roman Sali Runi “Bajni svete, gde si ti” biće objavljen u Srbiji u sredu, 29. septembra, u istom mesecu kada i originalno izdanje u Velikoj Britaniji, saopštila je Geopoetika koja je je njen ekskluzivni izdavač za srpski jezik.

Mlada irska književnica Sali Runi, autorka knjige „Razgovori s prijateljima“ i „Normalni ljudi“ (po kojoj je snimljena i istoimena serija) pravo je književno čudo, čiji se tiraži i zarada mere milionima sa samo 30 godina i tek tri objavljena romana.

Novi roman Sali Runi

Histeriju, koja u Velikoj Britaniji prati objavljivanje njenog trećeg romana, tamošnji mediji porede jedino sa serijalom o Hariju Poteru. Za samo sat vremena od početka prodaje, postala je najprodavaniji naslov na Amazonu. Posle samo dve nedelje prodaje u knjižarama, ubedljivo je najprodavaniji naslov u Velikoj Britaniji, Irskoj i Australiji.

Širom Velike Britanije otvorene su pop-up knjižare koje prodaju isključivo ovaj jedan naslov – „Bajni svete, gde si ti“.

Njen prethodni roman, Normalni ljudi prodat je u tiražu od preko 3 miliona primeraka. Direktor Voterstouna, najvećeg lanca knjižara u Velikoj Britaniji i Irskoj izjavio je da Bajni svete, gde si ti već duplo premašuje prodaju Normalnih ljudi.

Pogledajte i Ernesto Sabato, Horhe Luis Borhes – RAZGOVORI

Već u ovom trenutku Bajni svete, gde si ti je roman o kojem je napisano zvanično najviše kritičkih osvrta u istoriji i skoro svi su pozitivni. Kritika je nepodeljena – Bajni svete, gde si ti je njen najbolji roman.

Sali Runi piše o prijateljskim i ljubavnim odnosima, preispitujući probleme mlade generacije, a kroz prizmu internetske kulture. Istovremeno, ona duboko promišlja globalne probleme savremenog doba – klimatske promene, ekologiju, kapitalizam, profit, umetnost, (a)političnost, klasne razlike.. Sali Runi predstavlja originalan spoj izuzetnog književnog talenta, obrazovanosti i vešto umetnički oblikovanog aktivizma i zato je ujedinila i kritiku i publiku u oceni da se ovog puta ne radi samo o objavljivanju jedne knjige, već o književnom događaju – o fenomenu Sali Runi, koji postaje tema analiza i rasprava širom sveta, navodi Geopoetika.

Izvor: N1info.com

Podelite sa prijateljima:
Share