Nove knjige za decu i odrasle u izdanju IK Evro Book

Izdavačka kuća Evro Book nedavno je proslavila 30 godina postojanja. Pored ove značajne vesti, Evro Book nam je poslao i pregršt vesti o novim knjigama koje su se nedavno pojavile u knjižarama. Reč je o izdanjima namenjenim kako deci tako i odraslima, među kojima je i Dnevnik jednog štrebera ili Nemačka kuća – istorijski roman o suđenju komandantima u Aušvicu.

Decu bi mogla da obraduje nova knjiga objavljena u okviru serijala “Tea Stilton” – Ljubav na carskom dvoru. Sestre studiraju na Mišfordu, vole putovanja, pustolovine i misterije. One istražuju nove čarobne zemlje, pomažu prijateljima u nevolji, istražuju misteriozne slučajeve i rešavaju čak i najozbiljnije zapetljancije! U novoj knjizi sestre su došle u Rusiju da gledaju takmičenje u umetničkom klizanju, ali će morati da otkriju tajnu jednog ljubavnog pisma.

U prodaji su i dve nove dečje knjige iz serijala “Džeronimo Stilton”, brata Tee Stilton: Avanture Šerloka Holsmsa i Doživljaji Toma Sojera. Krađe, prevare, podvale: za Šerloka Holmsa nema nerešivog slučaja! Zahvaljujući nepogrešivoj intuiciji, ovaj čuveni detektiv s lakoćom rešava i najzamršenije zagonetke, a u tome mu pomaže njegova desna ruka, mudri doktor Votson. Duž obale Misisipija, Tom Sojer i njegov nerazdvojni drug Haklberi Fin provode nezaboravne dane. Praveći se da su gusari, otkrili su skriveno blago i raskrinkali Indijanca Džoa. Iako tu i tamo upadaju u neku nepriliku, Tom i Hak su pokazali da imaju veliko srce i da se ničeg ne plaše. Oba klasika svetske književnosti objavljena su u slobodnoj adaptaciji Džeronima Stiltona s mnogo ilustracija u boji.

Dnevnik jednog štrebera

Deci školskog uzrasta (od 3. do 6. razreda) namenjena je knjiga Filipa Ozborna Dnevnik jednog štrebera. To je priča o dečaku, veoma posebnom, koji veruje u maštu. Ovako ga opisuje Elen, njegova sestra:

„Fil je pravi pametnjaković, ali ume i da zaobiđe istinu i upada u neprilike. A onda ja, njegova mlađa sestra moram da ga spasavam… Dobro, priznajem da ga njegovi drugari štreberi vole i uvek mu priskoče u pomoć, šteta samo što su tako blesavi! U ovom dnevniku, Fil vam prepričava svoje pustolovine i upoznaje vas sa svojim svetom: bezmalo mi je krivo što moram da priznam da mu je dnevnik stvarno zanimljiv i pun neverovatnih fora. Fil jeste malo trapav, ali nema sumnje da s njim nikad nije dosadno!”

Životi velikana u grafičkoj formi: Leonardo da Vinči

Serijal Biografike predstavlja potpuno nov način sagledavanja života i dela najvećih svetskih mislilaca i stvaralaca. Izdanja su rađena po šablonu 50 podataka, datuma, misli, navika i dostignuća koji su odredili datu ličnost, a oslanjaju se na informativno-grafičke metode kako bi ih čitaocima predstavile na živ i sažet način.

Mnogi znaju da je Leonardo da Vinči (1452–1519) bio italijanski univerzalni čovek, jedan od velikih kreativnih umova renesanse, autor Mona Lize i Tajne večere. Ono što možda ne znaju jeste da je njegova originalna sveska, Lesterski kodeks, prodata Bilu Gejtsu za 30 miliona dolara; da je Leonardo, koji se podjednako dobro služio desnom i levom rukom mogao jednom rukom da slika, dok je drugom istovremeno pisao i to zdesna nalevo; da je napravio nacrte za oklopno vozilo, leteći brod i kontaktna sočiva. Biografika: Leonardo izuzetan je vodič kroz njegov život i rad, dopunjen zanimljivim detaljima i podacima, predstavljenim u formi infografike.

Roman Nemačka kuća

U izdanju Evro Booka objavljen je i novi istorijski roman Nemačka kuća autorke Anet Hese, o suđenju komandantima u Aušvicu. Roman je sa nemačkog prevela Taisa Krivokapić

roman nemačka kuća

Kako čovek da podnese teret odgovornosti za smrt hiljada ljudi?

Godina je 1963. Frankfurt. Za dvadesetčetvorogodišnju Evu Bruns, ćerku gostioničara iz Bergerove ulice, Drugi svetski rat je tek maglovito sećanje iz detinjstva. Danas je grad u kojem živi bogat i blistav, ona ima pristojan posao i imućnog udvarača Jirgena Šoormana čiju prosidbu s nestrpljenjem iščekuje. Eva sanja da započne nov život, daleko od roditelja i čudnjikave sestre čija ravnodušnost u krugu porodice upadljivo odudara od njene posvećenosti poslu u frankfurtskoj gradskoj bolnici. Ali život je rešio da se poigra Evom i njenom porodicom, umešavši je u istorijsko suđenje komandantima Aušvica, poznato kao Frankfurtski proces.

Kada je 20. decembra te 1963. dobila poziv iz javnog tužilaštva da se kao prevodilac za poljski pridruži njihovom odvažnom timu, Eva nije ni slutila da će od toga dana morati da preispita sva svoja uverenja, ćutanje svoje porodice o ratu, čak i svoju budućnost.

Podelite sa prijateljima:
Share