Nova sezona serijala “Na veslu priča”

VesloPromoBG_OldBGbyNight_byCaslavPetrovicDeset novih epizoda serijala “Na veslu priča” koji kroz angažovani pristup nameće temu ekološke svesti, dovode u izazov pripovedanja originalne priče, veslajući na beogradskom toku reke Save, devet eminentnih pisaca različitih generacija: profesore Beogradskog univerziteta Mihajla Pantića i Miletu Prodanovića, dva već legendarna, a stilom potpuno različita autora; scenaristkinju, prevodioca i majstora kratke prozne forme Ivanu Dimić; pesnikinju, romanopisca i scenaristkinju Vladislavu Vojnović, koja je prošle godine dobila Sremčevu nagradu za roman „Kozje uši“; prošlogodišnjeg dobitnika NIN-ove nagrade Gorana Gocića za roman prvenac „Tai“; urbanog kita Dušana Nedeljkovića, čiji je novi roman „Rođeni zli“ mesecima u vrhu domaće liste bestselera; dobitnicu Pekićeve nagrade za mlade talente, scenaristkinju i novinarku Anu Vučković; kontraverznog provokatora, urednika, književnika i lingvistu Pavla Ćosića; i Anu Zlatanović, stend ap komičarku i autorku urnebesnog urbanog ženskog romana „Pet dana do Božića, i tad neko umre“ (objavljen pod alijasom Kaja Vidić).

Uoči premijernog emitovanja druge sezone od deset epizoda TV serije „Na veslu priča“, koja počinje od 1. septembra na programu RTS 2, u prisustvu autora, kritičara i zainteresovane javnosti biće održana promocija serije koja inovativno objedinjuje umetnost i ekologiju.

Na promociji će pretpremijerno biti emitovana deseta epizoda „Na veslu priča ne sme da stane“, sabirni petnaestominutni intervju sa svim autorima koji su učestvovali u stvaranju serije. Promocija TV serijala “Na veslu priča” biće održana 27. avgusta u 20 časova na brodu „20/44“, a o seriji će govoriti Milena Dragićević Šešić, profesorka FDU i Gojko Božović, potpredsednik Srpskog Pen centra.

Drugi ciklus TV serijala „Na veslu priča“ u produkciji Udruženja „Šta hoćeš“ emitovaće se od 1. septembra svakog utorka u 9:30 i 15:30 na programu RTS 2.

Reka Sava i grad Beograd, u svoj svojoj lepoti ili realnosti, scenografija su za ovu sezonu realizacije inovativnog koncepta. Kreativnost talentovanih umetnika na temu prirode u jednom od najsimboličnijih tokova naše životne sredine ostaće trajno svedočanstvo kolektivnog odnosa sa životnom sredinom, navedeno je u najavi organizatora.

Podelite sa prijateljima:
Share