Noć Hari Poter knjiga: 6. okupljanje ljubitelja Hogvorts magije

Noć Hari Poter knjiga

Noć Hari Poter knjiga (Harry Potter Book Night) organizuje se svake godine prvog četvrtka u februaru. Ove godine to je 6. februar. Širom sveta, fanovi Harija Potera i čudesnog Hogvorts sveta magije, proslaviće noć Hari Poter knjiga šesti put.

Tim povodom Izdavačka kuća Evro Book u saradnji sa Dečjim odeljenjem Biblioteke grada Beograda Čika Jova Zmaj i Izdavačkom kućom Čarobna knjiga upriličiće druženje sa starim i budućim fanovima Harija Potera, ljubiteljima fantastike i svima koji žele da budu deo ovog globalnog događaja.

Tema ovogodišnje Noći Hari Poter knjiga je Tročarobnjački turnir. Inspirisani likovima koje je predstavila britanska spisateljica J. K. Rouling (Džoana Džo Mari, devojačko Rouling /Joanne Murray, Rowling; Bristol 31. jul 1965) u ovom sjajnom serijalu, ideja organizatora je da 6. februara od 18.00 do 20.00 sati svi zainteresovani maskirani (lik iz knjige po izboru) Poterhedi budu u Zmaj Jovinoj 1, međusprat (Dečje odeljenje Biblioteke grada Beograda).

Prisutni mogu učestvovati u Tročarobnjačkom kvizu znanja.

Za ljubitelje ilustracija organizatori će prirediti Magičnu izložbu, kojoj će svako moći da doda svoj autorski crtež, dok će knjigoljupci uživati u čitanju najzanimljivijih delova knjige Hari Poter i Vatreni pehar pred publikom.

Kviz-druženje se organizuje i u Dečjem odeljenju gradske biblioteke u Zrenjaninu.

Na događaj su pozvani ljubitelji Harija Potera koji ne smeju da propuste ovo čitalačko druženje koje se organizuje na globalnom nivou, gde će se pričati samo o knjigama i prelistavati ilustrovane knjige: Hari Poter i kamen mudrosti, Hari Poter i dvorana tajni, Hari Poter i zatvorenik iz Askabana i ovogodišnje izdanje Hari Poter i Vatreni pehar (8. oktobra 2019. objavljeno u Velikoj Brtaniji, a ubrzo zatimi i u Srbiji, u izdanju Evro Book-a), kao i ilustrovana izdanja Hogvortska biblioteka, Fantastične zveri i gde ih naći i Pripovesti Barda Bidla u izdanju Čarobne knjige.

Serijal knjiga o Hariju Poteru, jedan je od najprodavanijih romana za decu i tinejdžere. Prvih sedam knjiga objavljeno je od 1997. do 2007. godine, a osma Hari Poter i ukleto dete 2016. godine. Ove hit knjige prodate su u pola milijarde primeraka u preko 200 zemalja. Prevedene su na 80 svetskih jezika i na osnovnu njih nastalo je osam popularnih filmskih ostvarenja.

Ako još uvek niste upoznati sa svetom Hari Poter magije, možete iskoristiti promotivni period Izdavačkih kuća Evro Book i Čarobna knjiga, i poručiti knjige po povoljnijim cenama. S druge strane, vama koji ste odavno pročitali sve Hari Poter delove, posebno će prijati ova sjajna čitalačka avantura, poručuju iz Evro Booka. Za najnovije vesti i informacije o dešavanjima posvećenim Međunarodnoj noći knjiga o Hariju Poteru na društvenim mrežama pratite hešteg: #HarryPotterBookNight.

Podelite sa prijateljima:
Share