Neobjavljena knjiga za decu Džoan Rouling dostupna online

Džoan Rouling

Džoan Rouling, autorka serijala o Hariju Poteru, najavila je da će se do sada neobjavljena knjiga za decu The Ickabog naći onlajn besplatna za preuzimanje i čitanje na engleskom jeziku. Prva dva poglavlja knjige su već objavljena, a naredna će se pojavljivati svakog vikenda do 10. jula.

Dž. K. Rouling (54) rekla je da objavljivanjem knjige The Ickabog želi da pomogne deci da se zabave u izolaciji tokom trajanja pandemije, piše britanski Indipendent.

Rouling je rekla fanovima i da neće morati da se registruju da bi pristupili knjizi. Umesto toga, The Ickabog će biti dostupan na novom sajtu.

Autorka je na društvenim mrežama navela da je nameravala da objavi The Ickabog odmah nakon prve knjige o Hariju Poteru. Međutim, pošto je serijal postigao uspeh, a autorka se posvetila pisanju za odrasle, knjiga The Ickabog je ostaola neobjavljena. Rukopis je stajao u kutiji sve “do pre nekoliko nedelja”, kada je Džoan Rouling odlučila da ga ponovo uredi za objavljivanje. Donedavno jedine osobe koje su čule priču bila su njena dva mlađa deteta.

Autorka čuvenog serijala je navela i da će svakog vikenda do 10. jula objavljivati po dva do tri poglavlja. Ona je pozvala i ljubitelje njenih knjiga da ilustruju The Ickabog, a ilustracije će biti uključene u knjigu čije je objavljivanje planirano za novembar.

– Predlagaću ideje za ilustracije kako budemo odmicali, ali niko ne treba da se ustručava zbog mojih ideja. Pustite mašti na volju – poručila je Džoan Rouling.

Sav novac od prodaje knjige, biće namenjen za projekte i organizacije ugrožene pandemijom koronavirusa.

Podelite sa prijateljima:
Share