Neobična promocija najnovijeg romana Džejmsa Patersona

pisci-džejms-paterson
Džejms Paterson. Foto: b92.net

Džejms Paterson, jedan od najprodavanijih pisaca krimi romana, najavio je “eksplozivnu” promociju svog najnovijeg romana “Private Vegas”, prenose Večernje novosti.

Jedan od njegovih obožavalaca, spreman da plati 300.000 dolara, doleteće avionom na tajanstvenu destinaciju gde će mu pisac dati primerak knjige koja će se samouništiti u roku od 24 časa. Susretu će prisustvovati i pripadnici američke specijalne jedinice SWAT kako bi nadgledali “razaranje eksplozivnog trilera”.

U okviru promocije, 1.000 fanova će moći da sa vebsajta selfdestructingbook.com besplatno preuzme po jedan primerak knjige od kojih će svaki imati 24-časovni digitalni tajmer koji neće moći ni da se zaustavi ni isključi.

“Nakon 24 sata od preuzimanja, knjiga će nestati”, poručio je 67-godišnji pisac koji je slavu stekao serijom bestselera čiji je glavni akter forenzički psiholog Aleks Kros.

“Nadam se da će knjiga na ovaj način privući više pažnje”, naveo je Paterson koji je na ovu ideju došao kada je saznao koliko je knjižara bilo prinuđeno na zatvaranje.

On je objasnio da je sve teže zainteresovati publiku za knjigu, te da u reklamiranju izdavači moraju da budu maštoviti poput filmskih studija.

“Izdavači moraju da se nadmeću sa filmom i internetom”, istakao je pisac koji se nada da će promocijom romana “Private Vegas” uspeti da “prodrma” američku izdavačku industriju čiji je obrt 2013. ipak iznosio 27 milijardi dolara.

“Čini mi se da je ovo sjajan način da se skrene pažnja na knjigu. Niko nije nikad učinio nešto slično u čitavoj istoriji izdavaštva”, rekao je Paterson.

Roman “Private Vegas”, u kom glavni junak Džek Morgan istražuje seriju ubistava u gradu kocke, biće dostupan u knjižarama od 26. januara.

Paterson, koji važi za jednog od najplaćenijih svetskih autora, prodao je više od 300 miliona knjiga širom sveta.

Među njegovim najpoznatijim romanima su “Četvrti jul”, “Mačka i miš”, “Džek i Džil”, “Ponoćni klub” i “Poljubi devojke”.

naslovna-Nevidljivi-Dž-PatersonOtprilike u isto vreme kada se u svetu održava neobična promocija Patersonovog najnovijeg romana, Izdavačka kuća Evro-Giunti je objavila novo izdanje romana “Nevidljivi”, koji je poznati autor napisao u saradnji sa Dejvidom Elisom.

Svi misle da je Emi Dokeri, istraživač u FBI-ju, sišla s uma. Opsednuta traženjem veza izmeđi stotina nerazrešenih slučajeva, primorana je da uzme duže odusustvo i baci se na posao. Za početak, može da se osloni samo na isečke iz novina i jezive košmare o požaru. Čak ni Emin bivši dečko, agent Harison Bukman zvani Buks, ne veruje da postoji veza između stotine otmica, silovanja i ubistava koje je istraživao FBI. Sve dok Emi ne nađe dokaz koji se ne može prenebegnuti. Da li uistinu jedan čovek može biti odgovoran za stotine nezamislivih zločina? – siže je napetog trilera.

Džejms Paterson ušao je u Ginisovu knjigu rekorda kao pisac sa najvećim brojem Njujork tajmsovih bestselera svih vremena, a od njegovog prvog romana, objavljenog 1977. godine, prodato je više od 240 miliona njegovih knjiga. Koautor Dejvid Elis je advokat i pisac 12 romana, čiji je triler “Line of vision” nagrađen nagradom Edgar Alan Po. “Nevidljivi” su njihov treći zajednički roman.

Podelite sa prijateljima:
Share