Nastup Evro-Đuntija na Sajmu knjiga u Frankfurtu

Na juče završenom Međunarodnom sajmu knjiga u Frankfurtu, najvećoj smotri izdavača, učestvovala je i Izdavačka kuća Evro-Giunti. Ona je, kao i prethodnih godina, privukla pažnju kako stranih izdavača zainteresovanih za otkup prava na naslove knjiga, tako i srpskih državljana koji žive u Nemačkoj.

Zaboravljene-priče

Na štandu ove izdavačke kuće najveće interesovanje privukla je edicija bajki “Zaboravljene priče” koju je izdavač pokrenuo kako bi od zaborava otrgao neke od najznačajnijih bajki uz koje su odrastale mnoge generacije. U ovoj ediciji do sada su objavljene bajke “Snežna kraljica”, “Konjić Grbonjić”, “Krcko Oraščić” i “Zlatni ključić”. Sve bajke je prepričala i adaptirala Gordana Maletić, a ilustracije je uradila Ana Grigorjev.

Veliku pažnju na sebe je privukla i ručno ilustrovana zbirka basni Žana de Lafontena u prevodu Dragane Jovčić, kao i „Ilustrovana biblija za decu“ nedavno nagrađena „Dečjim perom“.

Evro-Giunti stand FrankfurtKnjige Evro-Đuntija do sada su prevedene na više od deset svetskih jezika, a uskoro će uslediti novi prevodi kao posledica izlaganja na međunarodnim sajmovima i uspešne saradnje sa izdavačima iz celog sveta, navedeno je u saopštenju ove izdavačke kuće.

Podelite sa prijateljima:
Share