Najnoviji Ljosin roman uskoro u izdanju Nove knjige

nova-knjiga-IMG_5298Izdavačka kuća Nova knjiga dobila je ekskluzivna prava i potpisala ugovor sa jednim od najvećih svjetskih pisaca današnjice Mariom Vargasom Ljosom za objavljivanje najnovijeg romana Trg pet uglova.

Novi roman Maria Vargasa Ljose pod nazivom Cinco Esquinas istovremeno je objavljen u Španiji i Latinskoj Americi 3. marta 2016. godine. Objavljivanje ovog romana u Madridu obilježio je niz manifestacija, a sve to u čast 80. rođendana Maria Vargasa Ljose.

Radnja romana postavljena je u Peruu posljednjih decenija dvadesetog vijeka u periodu vlasti predsjednika Alberta Fujimoria i njegove desne ruke Vladimira Montesinosa. U ovom romanu Vargas Ljosa oslikava porteret Perua kome prijeti cinizam, ambicije, moralna bijeda i nasilje.

Poseban kuriozitet predstavlja činjenica da je Nova knjiga prvi internacionalni izdavač koji je, nakon objavljivanja romana u Španiji i Latinskoj Americi, sa slavnim nobelovcem potpisao ugovor o objavljivanju ovog romana. Mario Vargas Ljosa je prilikom potpisivanja ugovora rekao da nosi divne uspomene i sjećanja na prošlogodišnju posjetu Crnoj Gori.

Nova knjiga je do sada objavila Ljosine romane: Keltov san, Diskretni heroj, Pantaleon i posjetiteljke, Pohvala pomajci, Avanture nevaljale djevojčice.

Podelite sa prijateljima:
Share