Nagradni literarni konkurs IK Portalibris za eseje i priče

nagradni literarni konkurs

Izdavačka kuća Portalibris nedavno je raspisala nagradni literarni konkurs na temu srpski pisci i znamenite ličnosti. U njihovoj ediciji Otrgnuto od zaborava nalaze se brojni zaboravljeni pisci koje imate priliku da pretvorite u junake svojih stranica. Najbolji radovi biće štampani u knjizi, a autori prva tri rada nagrađeni.

I KONKURS

Prvi nagradni literarni konkurs pod nazivom: Dok je reči i pisci su živi se odnosi na esej sa istorijskim informacijama ili literarnu fikciju (izmišljenu priču) o nekom od zaboravljenih pisaca ili spisateljica čija se dela nalaze u ediciji Otrgnuto od zaborava.

Najbolje radove Portalibris će objaviti na svom sajtu u rubrici Vesti, a potom ih objediniti i u štampanoj knjizi. Autor čija priča osvoji treće mesto osvojiće 5.000 dinara, drugoplasirani 7.000, a pobednik 10.000 dinara.

II KONKURS

Drugi konkurs se odnosi na priče o intrigantnim ličnostima iz naše kulture i istorije, i to: princ Đorđe Karađorđević, Mileva Ajnštajn, Mir Jam, Tesla, Karađorđe, Duško Popov, Apis, pa je nazvan: Dobro čuvane srpske tajne… Nagrade su iste kao i kod prvog, prethodno opisanog konkursa.

Pogledajte i: Književni konkurs NOVICA TADIĆ za mlade pesnike

Priča koju šaljete ne treba da ima više od 5000 karaktera bez razmaka. Biće prihvaćeni samo originalni, pravopisno i stilski uobličeni radovi sa potpisom i kontaktom. Nepotpisane priče neće se razmatrati.

Rok za slanje radova je 1. april 2020. godine.

Imejl adresa na koju prosleđujete priče je: j_ristic@cet.co.rs

Detaljnije infmacije potražite na www.portalibris.rs.

Podelite sa prijateljima:
Share