Nagradni konkurs TREĆEG TRGA

Ovogodišnji konkurs Festivala Trgni se! Poezija! i Trećeg trga namenjen je autorkama i autorima do 35 godina i isključivo pesničkim rukopisima.

Nagradni konkurs TREĆEG TRGA

Na konkurs se mogu prijaviti autorke i autori od 18 do 35 godina koji pišu poeziju na našem jeziku, odnosno međusobno razumljivim jezicima (Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora).

Odabrani originalni rukopisi biće objavljeni u prestižnoj biblioteci „12/19”. Autori i knjige biće predstavljeni na Beogradskom međunarodnom festivalu poezije i knjige Trgni se! Poezija!, Beogradskom sajmu knjiga i posebnim promocijama.

Rukopis je potrebno poslati u word formatu, sa sledećim podacima :

1) Na prvoj stranici dokumenta:

  • Naslov rukopisa
  • Ime i prezime autora
  • Adresa
  • Mejl adresa
  • Kontakt telefon
  • Fotografija autora

2) Na drugoj stranici dokumenta:

  • Kratka biografija autora

3) Od treće stranice:

  • Tekst knjige u Times New Roman fontu (veličina 12, latinica, style: no spacing, obavezna upotreba tabulatora,  navodnika i svih dijakritičkih znakova), uz obavezan sadržaj na početku (spisak naslova pesama).

Rukopisi se primaju ove godine do 15.2.

Rezultati konkursa biće objavljeni na sajtu Trećeg Trga najkasnije do kraja maja 2022.

Nagrada podrazumeva objavljivanje knjige i autorski honorar u vrednosti 10% od tiraža, organizovanje promocije i učešće na Beogradskom festivalu poezije i knjige.

Slanjem rukopisa na konkurs autorke i autori daju saglasnost (autorska prava) Trećem Trgu za objavljivanje nagrađenog rukopisa za teritoriju Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, i prihvataju obavezu saradnje sa urednicima i dizajnerima, prihvataju eventualno odbijanje rukopisa i obavezuju se da do proglašenja rezultata konkursa isti rukopis neće biti objavljen kod drugog izdavača. Takođe, ukoliko je rukopis poslat na druge konkurse, kandidati su obavezni da o tome obaveste Treći Trg.

Nepotpune i zakasnele prijave neće biti razmatrane. Nepridržavanje propozicija konkursa povlači diskvalifikaciju rukopisa.

Više informacija i obrazac prijave za konkurs možete pronaći OVDE.

Podelite sa prijateljima:
Share