Nagradni konkurs TREĆEG TRGA

Ovogodišnji konkurs Trgni se! Poezija! i Trećeg trga, namenjen je punoletnim autorkama i autorima koji pišu poeziju na srpskom jeziku, odnosno međusobno razumljivim jezicima.

Nagradni konkurs TREĆEG TRGA

Konkurs se raspisuje za rukopise prve ili bilo koje druge knjige poezije autorki i autora iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Odabrani originalni rukopis biće objavljeni u prestižnoj biblioteci „12/19”. Nagrađeni autor/ka i knjiga biće predstavljeni na 17. Trgni se! Poezija! Festivalu evropske poezije početkom oktobra, Beogradskom sajmu knjiga i posebnim promocijama.

Rukopis je potrebno poslati u word formatu, sa sledećim podacima :

1) Na prvoj stranici dokumenta:

  • Naslov rukopisa
  • Ime i prezime autora
  • Adresa
  • Mejl adresa
  • Kontakt telefon
  • Fotografija autora

2) Na drugoj stranici dokumenta:

  • Kratka biografija autora

3) Od treće stranice:

  • Tekst knjige u Times New Roman fontu (veličina 12, latinica, style: no spacing, obavezna upotreba tabulatora,  navodnika i svih dijakritičkih znakova), uz obavezan sadržaj na početku (spisak naslova pesama).

Rukopisi se primaju ove godine od 10.2. do 15.3.

Rezultati konkursa biće objavljeni na sajtu Trećeg Trga najkasnije do kraja juna 2022.

Nagrada podrazumeva objavljivanje knjige i autorski honorar, organizovanje promocije i učešće na Festivalu evropske poezije.

Slanjem rukopisa na konkurs autorke i autori daju saglasnost (autorska prava) Trećem Trgu za objavljivanje nagrađenog rukopisa za teritoriju Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, i prihvataju obavezu saradnje sa urednicima i dizajnerima, prihvataju eventualno odbijanje rukopisa i obavezuju se da do proglašenja rezultata konkursa isti rukopis neće biti objavljen kod drugog izdavača. Takođe, ukoliko je rukopis poslat na druge konkurse, kandidati su obavezni da o tome obaveste Treći Trg.

Nepotpune i zakasnele prijave neće biti razmatrane. Nepridržavanje propozicija konkursa povlači diskvalifikaciju rukopisa.

Više informacija i obrazac prijave za konkurs možete pronaći OVDE.

Podelite sa prijateljima:
Share