Misteriozno XXI / Mysterious XXI: nova knjiga Sande Ristić Stojanović

Misteriozno XXI / Mysterious XXI naziv je nove knjige Sande Ristić Stojanović koju je prošle godine objavila Izdavačka kuća Gramatik u biblioteci Metafizika dvojezično, na srpskom i engleskom jeziku.

Misteriozno XXI

– Sanda Ristić Stojanović, autorka je neobičnih i iznenađujućih knjiga. Mogu reći da se radi već o kultnoj autorki koja privlači pažnju posvećenika književnosti – istakla je Viktorija Bene i dodala da je knjiga Misteriozno XXI / Mysterious XXI komponovana od pesama u prozi, kratkih priča, pesama, izrazito lirskih avangardnih pesama.

– U ovoj knjizi autorka nam kroz svoje radove pruža ogledalo vremena koje je takvo kakvo je nejasno, napeto, mutno. Ali ova knjiga uz mnoge pesme i priče koje jesu često turobno ogledalo stvarnosti, pruža i optimizam i veru u čoveka.

Sama srž pesama, kratkih priča, pesama u prozi Sande Ristić Stojanović je metafizička uz invenciju u jezičkoj ravni i brojne impulse koji sežu do nadrealističke plime reči. Knjiga Misteriozno XXI / Mysterious XXI odiše nekom svežinom reči i putanjama u budućnost – zaključila je Viktorija Bene.


Sanda Ristić-Stojanović je pesnikinja i estetičarka rođena u Beogradu 1974. Diplomirala je filozofiju na beogradskom Filozofskom fakultetu. Autorka je 15 knjiga poezije. Njene pesme i kratke priče objavljene su u brojnim zbornicima savremene književnosti. Uređuje ediciju Avangarda u IK Gramatik. Prevodi poeziju sa engleskog. Član je Srpskog književnog društva, Udruženja književnika Srbije i Estetičkog društva Srbije. Izdavačka kuća Gramatik iz Beograda objavila je 2021. godine u ediciji Biblioteka Metafizika knjigu poezije Sande Ristić Stojanović Tango života.

Podelite sa prijateljima:
Share