Međunarodna književna kolonija SKD–Krupara

Međunarodna književna kolonija SKD–Krupara ove godine će se održati od 23. do 27. avgusta u Bačkom Dušanovu, u organizaciji kompleksa Krupara i Srpskog književnog društva.

književna kolonija

Međunarodna književna kolonija SKD–Krupara je mesto susreta književnika i književnih prevodilaca. Mesto prožimanja jezika, kultura, književnih pristupa i iskustava, kao i mesto
razmene i podsticaja.

To je prilika da se, u neposrednom susretu, pisci i prevodioci upoznaju bolje, dublje, svestranije, sveobuhvatnije.

Kolonija se održava od 2019. godine u prelepom ambijentu kompleksa Krupara u Bačkom Dušanovu kod Subotice, zahvaljujući predusretljivosti porodice Anđelić, i uz finansijsku podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Počiva na plodotvornom partnerstvu jednog reprezentativnog udruženja u kulturi i uglednog kompleksa Krupara, čiji je vlasnik uvaženi hirurg-ginekolog dr Luka Anđelić, intelektualac i mecena.

SRĐAN TEŠIN: Knjiga je igralište za radoznale (intervju)

U kompleksu Krupara se od februara 2008. godine održava veoma uspešna književna tribina koju uređuje i vodi književnik Đorđe Kuburić, uz učešće više od stotinu znamenitih savremenih književnika.

Učesnici ovogodišnje Međunarodne književne kolonije SKD–Krupara su Viktorija Radič (Srbija/Mađarska), Mari Alperman (Nemačka), Enriko Davanco (Italija), Mirjana Mitrović, Zoran Đerić (Srbija), Ivan Antić (Slovenija/Srbija).

Urednici i moderatori: Đorđe Kuburić i Dejan Simonović.

Podelite sa prijateljima:
Share