MAŠTALICE – priče za slušanje namenjene najmlađima

Maštalice

Maštalice su priče u audio formatu, koje deci mlađeg uzrasta donose kvalitetnu savremenu dečju književnost. Kroz svakodnevne, deci bliske teme, kao što su porodica, vrtić i kućni ljubimci, audio-priče podstiču dečju maštu, kreativnost i kritičko razmišljanje.

Za Maštalicu priče su napisali Dejan Aleksić, Vesna Aleksić, Jasminka Petrović, Mara Vuković i Mina Ćirić, a ilustrovali su ih Maja Veselinović, Marina Veselinović, Darko Grkinić i Ana Petrović.

U nastanku priči, i idejno i autorski, zajedno s piscima učestvovala su i deca. Odabravši teme koje vole i o kojima žele da slušaju, mališani su piscima dali zadatak na koji su oni odgovorili potpuno novim, uzbudljivim pričama s dva kraja. Zatim su ih pročitali najmlađima kako bi oni, u razgovoru s piscima, odabrali kraj koji će se naći u audio-priči. Pored toga, deca su sa ilustratorima učestvovala i u izradi naslovnih strana Maštalica, crtajući motive iz priča onako kako su ih doživela.

Kako da pobedite ajkulu, kako izgleda jedan naopačke dan, šta je naumilo Panonsko more, koliko vredi kraljevska reč, da li zvezde ispunjavaju želje – o svemu tome saznaćete nešto više iz Maštalica, koje vam čitaju poznati srpski glumci i glumice. Uz te priče, koje ćete rado slušati ponovo, otkićete i nove autore za decu na srpskoj književnoj sceni.

Ovaj zanimljiv audio projekat namenjen deci predškolskog uzrasta pripremio je Vip mobile u saradnji sa Kreativnim centrom.

Priče možete slušati na sajtu www.vipmastalice.rs

Podelite sa prijateljima:
Share