MArteLive festival i međunarodno takmičenje za mlade

MArteLive je međunarodno takmičenje i festival koji je podržan od strane Evropske unije (Creative Europe program) i gdje ovo takmičenje uključuje i povezuje više od 10.000 umjetnika.

MArteLive festival

Još tri dana je ostalo do završetka konkursa za mlade umjetnike između 18 i 35 godina, iz 16 umjetničkih disciplina: muzika, DJ & producer, pozorište, ples, savremeni cirkus, književnost, slikanje i crtanje, skulptura, fotografija, digitalna ilustracija, street-art, modni dizajn, rukotvorine, kratki film, muzički video i video umjetnost.

Nakon 20 godina iskustva u Italiji, gdje su hiljade mladih ljudi pokazali svoje kreativnosti te započeli profesionalnu karijeru, MArteLive će prvi put pružiti istu šansu i mladima širom Evrope.

MArteLive je međunarodno takmičenje i festival koji je podržan od strane Evropske unije (Creative Europe program) i gdje ovo takmičenje uključuje i povezuje više od 10.000 umjetnika.

Pogledajte i >> Evropska nagrada za književnost – pisci u užem izboru

Udruženje „Tuzla Live“ iz Bosne i Hercegovine (www.tuzlalive.org ), zajedno sa partnerima iz Poljske i Litvanije te liderima projekta iz Italije pruža priliku mladima da svoj rad predstave međunarodnoj publici, i da budu zapaženi i od strane svjetski poznatih i uticajnih institucija i pojedinaca iz oblasti umjetnosti i kulture.

Kombinujući online i live audicije, polufinalne predstave i umjetničke kolonije širom Evrope te finalni festival u Rimu, MArteLive Europe predstavlja zaista jedinstvenu priliku za sve mlade, kreativne ljude željne novog, nezaboravnog iskustva u kojem će njihov talenat zaživjeti pred hiljadama ljudi.

Radove mladih stvaralaca ocjenjivat će međunarodni žiri, poznati i priznati profesionalci iz svake od nabrojanih disciplina.

O samom takmičenju, fazama takmičenja, konkursu i međunarodnom žiriju pročitajte na www.martelive.eu

Podelite sa prijateljima:
Share