Marko Rosić pobjednik konkursa za najbolji filozofski esej 2020.

Pobjednik nagradnog konkursa za najbolji filozofski esej 2020. godine je Marko Rosić, učenik IV razreda Gimnazije Mrkonjić Grad.

Na konkursu za najbolji filozofski esej koje je raspisalo Udruženje za promovisanje kulture i mišljenja Sofia, u saradnji sa Noemom, časopisom za društvenu i humanističku misao, Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, mogli su učestvovati srednjoškolci i studenti koji su državljani BiH, te dobiti nagradu, novčanu u iznosu od 100 konvertibilnih maraka i objavljivanje rada u časopisu Noema.

Konkurs je objavljen povodom Međunarodnog dana filozofije, koji se obilježava svakog trećeg četvrtka u novembru, a ove godine pada na 19. novembar.

Eseji su ocenjivani bodovanjem, te šifrirano, tako da nije bilo mjesta ličnim uticajima. Žiri je radio u sastavu Miroslav Galić, Aleksandar Vučković, Miodrag Živanović (počasni član koji nije bio u mogućnosti da izvrši ocenjivanje) i Ana Galić.

Žiri izražava duboku zahvalnost svim učesnicima konkursa i ističe da su svi članovi svesni hrabrosti pri iskazivanju sopstvenog stava po bilo kojem pitanju, te sve učesnike posebno pohvaljuju.

Podelite sa prijateljima:
Share