Mario Vargas Ljosa na leto boravi u Crnoj Gori i regionu

pisci-mario-vargas-ljosa
Foto: Mario Vargas Ljosa. Autor: Arild Vagen / wikimedia.org

Nobelovac Mario Vargas Ljosa biće gost IK Nova knjiga polovinom juna 2015. godine, saopštila je ova crnogorska izdavačka kuća. On će tom prilikom posetiti nekoliko gradova u Crnoj Gori i regionu.

Simpozijum o Ljosinom delu

Izdavačka kuća Nova knjiga iz Podgorice polovinom juna 2015. godine organizuje veliki međunarodni simpozijum o Ljosinom delu na kome će učestvovati najbolji poznavaoci Ljosinog dela iz regiona i nekih evropskih država.

Na simpozijumu koji Nova knjiga priprema već dve godine, o Ljosi i njegovom stvaralaštvu govoriće vrsni književni kritičari i teoretičari književnosti, univerzitetski profesori, pisci i prevodioci.

Ovo je prvi naučni skup ove vrste o Ljosinom delu u ovom delu Evrope, a trajaće tri dana i biće organizovan u nekom od crnogorskih gradova.

Izdavačka kuća Nova knjiga, koja je i izdavač dela Marija Vargasa Ljose u Crnoj Gori, povodom ovog velikog događaja objaviće i knjigu radova izloženih na simpozijumu.

Nova knjiga je do sada objavila više Ljosinih romana, među kojima su i najnoviji roman Diskretni heroj, kao i pretposlednja dva piščeva romana Keltov san i Avanture nevaljale djevojčice, a do juna 2015. godine biće objavljena još četiri romana ovog autora.

Po okončanju simpozijuma posvećenog njegovom delu, veliki pisac će, zahvaljujući ovom događaju posetiti i neke gradove u regionu, među kojima je i Beograd, gde će biti gost letnje manifestacije Noć knjige, koju 18. juna 2015. organizuje IK Laguna.

INTERVJU (jun, 2013): M. V. Ljosa: Kultura kao oruđe protiv rezignacije, apatije i konformizma

Podelite sa prijateljima:
Share