Mačak lutalica postao pomoćnik bibliotekara

mačka i knjige
Foto: flavorwire.com

Napuštene životinje često imaju tužnu sudbinu, ali nekima se i posreći. Mačak lutalica postao je maskota u dečjoj biblioteci u ruskom gradu Novorosijskom, gde je zaposlen kao pomoćnik bibliotekara.

Tigrastog mačka bibliotekari su pronašli na ulaznim vratima ustanove. Nakon bezuspešnog udomljavanja, mačak je dobio ime Kuzma, na koje je ubrzo počeo da se odaziva, i zaposleni u biblioteci su odlučili da ga zadrže i proglase ga svojim asistentom, za šta je direktorka biblioteke izdala i zvanično rešenje.

U nadležnosti bibliotekarskog mačka našli su se: spavanje, ulepšavanje prostorije i zabavljanje malih posetilaca. Mačak takođe aktivno učestvuje u pozorišnim predstavama, a osnovna aktivnost mu je dočekivanje i ispraćanje posetilaca na ulaznim vratima.

Mačak Kuzma je postao svačiji miljenik. On učestvuje i u stvaranju sadržaja na sajtu biblioteke gde preporučuje najmlađima knjige u kojima se životinje pojavljuju kao glavni likovi.

Mačak ima i svog veterinara koji nadgleda njegovo zdravstveno stanje.

Svake večeri, kada se radni dan završi, Kuzma ode, a rano ujutro se pojavi na poslu. Plata za koju mačak radi obuhvata tople obroke, kao i poslastice za mačke i povremeno češkanje i maženje.

Sinhro.rs

Podelite sa prijateljima:
Share