LJETNA ŠKOLA PISANJA – Dvorac Stara Sušica

Srednjovjekovni dvorac Stara Sušica, smješten na rubu borove šume Gorskog kotara, već je dvanaest godina mjesto za književnost i književno stvaralaštvo na CeKaPeovim programima kreativnog pisanja.

Dvorac Stara Sušica

Ljetna škola pisanja 2023. i ove će se godine održati u dvorcu Stara Sušica u Ravnoj Gori, od 27. 8. do 3. 9. 2023. I ove su godine s nama sjajni pisci i spisateljice, voditelji i voditeljice radionica: Staša Aras, Dijana Perišić Vukobratović, Zvonko Karanović i Marko Tomaš.

Ove godine održat će se i 1. Festival kreativnog pisanja. Od 28. 8. do 2. 9. 2023. u dvorac Stara Sušica dolaze pisci i spisateljice iz Hrvatske i regije. U šest festivalskih dana razgovarat ćemo o pisanju, knjigama, procesu rada na knjizi, svemu što nam književnost pruža i onome što uzimamo od nje. Na ovogodišnjem Festivalu kreativnog pisanja čekaju vas: Jagna Pogačnik, Miroslav Mićanović, Andrej Blatnik, Zoran Ferić, Tea Tulić, Davor Mandić, Olja Savičević Ivančević, Želimir Periš, Frida Šarar, Martina Divić, Jelena Zlatar Gamberožić i Nikola Šerventić, a pridružit će im se i naši voditelji, najavljuju iz Centra za kreativno pisanje.

Polaznice i polaznici imat će priliku zakoračiti u svijet kreativnog pisanja i izbrusiti vještine spisateljskog zanata. Radionice su namijenjene svim odraslim osobama, bez obzira na prethodno iskustvo i znanje, uz samo jedan uvjet – ljubav prema književnosti i pisanju.

Do sada je ovu sedmodnevnu intenzivnu školu pisanja završilo preko 300 polaznika i polaznica, koji su u osami Gorskog kotara, u izolaciji dvorca na rubu šume, živjeli i pisali književnost uz mentorstvo poznatih pisaca i spisateljica. Svi koji su u dvorcu doživjeli i proživjeli sedmodnevnu čaroliju pisanja svoje stvaralačke i spisateljske dane dijele na prije i poslije Ljetne škole pisanja.

Podelite sa prijateljima:
Share