Laureati Cirkusnext platforme gosti Cirkusfere i Bitef teatra

Beogradsko udruženje za razvoj savremenog cirkusa Cirkusfera organizuje gostovanja predstava savremenog cirkusa. Ovog aprila ugostiće laureate Cirkusnext platforme, čijim će predstavama u nastajanju zainteresovani gledaoci imati prilike da prisustvujete 24. aprila od 19 časova u Bitef teatru.

Circusnext platforma

Gosti Cirkusfere su kompanija OLGA_cirqueAnalogique (Španija/Francuska) sa predstavom Duga igra i cirkuski umetnik Hugo Bergman (Švedska) koji će u okviru svoje umetničke rezidencije u Beogradu izvesti autorsku predstavu Između mene i teškog mesta.

Predstave su podržali Circusnext platforma, Kreativna Evropa – program platforme, Francuski institut u Srbiji i Ministarstvo kulture i informisanja Srbije.

Circusnext platforma je projekat razvoja i promocije savremenog cirkusa u Evropi. Osmišljen je kao platforma evropskih kulturnih organizacija iz područja savremene cirkuske umetnosti sa ciljem prepoznavanja perspektivnih i inovativnih cirkuskih autora, pružanja finansijske, rezidencijalne, mentorske i administrativne podrške u produkciji predstava, povećanja vidljivosti mladih umetničkih trupa i pojedinaca i osiguravanja dalje budućnosti u radu.

Predstave će biti izvedene u skladu sa svim propisanim merama za suzbijanje širenja zaraze virusom COVID-19.

Podelite sa prijateljima:
Share