KRALJ ŽABAC u ediciji Zaboravljene priče

KRALJ ŽABAC

Kralj žabac je nova knjiga u ediciji Evro Booka pod nazivom Zaboravljene priče. To je deseta knjiga edicije koja na savremen način prenosi današnjoj deci klasične priče o nezaboravnim junacima. Novo izdanje priče Kralj žabac Jakoba i Vilhelma Grima, u adaptaciji Aleksandre Šulović, ilustrovala je Ana Grigorjev.

Zaboravljene priče jedna je od najpopularnijih domaćih edicija za najmlađe. Nakon Konjića Grbonjića (P.P. Jeršov), Zlatnog ključića (Aleksej Tolstoj), Snežne kraljice (Hans Kristijan Andersen), Krcka Oraščića (E.T.A. Hofman), Čarobnjaka iz Oza (L. Frank Baum), Princeze u magarećoj koži (Šarl Pero) i Palčice (Hans Kristijan Andersen) stiže nam još jedna ekskluzivna knjiga koja će obogatiti maštu svakog deteta. Zbog predivnih ilustracija i internacionalnog karaktera ova edicija pokazala se veoma uspešnom na svim tržištima na kojima se pojavila.

Pored velike popularnosti u Srbiji i regionu, edicija Zaboravljene priče je izuzetno popularna i u inostranstvu – za knjige iz ove edicije autorska prava su prodata za tržišta Nemačke, Rusije, Italije, Češke, Slovačke, Poljske, Bugarske, Rumunije, Mađarske, BiH, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Jermenije, a uz to postoji i veliko interesovanje i iz drugih zemalja i kontinenata.

„Nekada davno, u dalekom kraljevstvu, živeo je mudar i pravedan kralj kojeg je narod mnogo voleo i poštovao. Imao je šest prelepih kćeri, ali najmlađa je bila tako lepa da joj se i samo sunce divilo kad god bi je obasjalo. Ljupka i mila, vedre naravi, najmlađa princeza je bila očeva mezimica…”

Ana Grigorjev rođena je 1974. godine u Beogradu, gde je završila Školu za dizajn, a potom i Likovnu akademiju (slikarski odsek). Bavi se ilustrovanjem knjiga za decu (slikovnice, udžbenici, romani, priručnici…) Do sad je ilustrovala preko 180 visokotiražnih knjiga za decu, oko 50 slikovnica i 20 udžbenika za domaće i strane izdavačke kuće.

„Najmlađa princeza, dveri otvori,
pred njima tužno srce gori.
Seti se reči kraj šumskog bunara,
gde krošnju širi lipa stara.”

Podelite sa prijateljima:
Share