Konkurs za književnu nagradu „Dušan Vojinović“

U znak sećanja na književnika Dušana Vojinovića (1952-2009), koji je rođen u Banatskom Sokolcu, festival Rock Village ove godine deveti put raspisuje konkurs za književnu nagradu „Dušan Vojinović“.

S obzirom da je Dušan Vojinović pisao poeziju i aforizme, konkurs je bijenalan – jedne godine za poeziju, druge za aforizme.

Ove godine konkurs je raspisan za poeziju.

Učesnici treba da pošalju jednu, do sada neobjavljenu pesmu dužine do 32 stiha u tri primerka.

Tema je slobodna.

Pesma mora da bude potpisana šifrom, a rešenje šifre dostavljeno u posebnoj, zapečaćenoj koverti, sa podacima o autoru.

Кonkurs je otvoren od 05. do 28. 07. 2022.

Rock Village je dvodnevni muzički festival koji se od 2005. godine, svakog avgusta, tradicionalno organizuje u Banatskom Sokolcu, malom selu u Vojvodini. Rock Village je festival koji uglavnom populariše rock, reggae, blues, kao i funk muziku, kao i elektronski zvuk. Na Festivalu posetioci mogu da čuju raznovrsne izvođače: od onih najpoznatijih, pa sve do onih manje afirmisanih, koji svoje prve muzičke korake, prave učestvujući na ovom Festivalu.

Nagrada autoru najbolje pesme biće dodeljena na Rock Village festivalu 2022. koji se održava 12. i 13. avgusta u Banatskom Sokolcu. Dobitnik nagrade „Dušan Vojinović 2022“ će govoriti svoj pobednički rad na sceni, pred očekivanih deset hiljada posetilaca u udarnom terminu na festivalu.

Adresa za slanje radova:
Rock Village
Dobračina 60
11000 Beograd

Podelite sa prijateljima:
Share