Konkurs Službenog glasnika za najbolju kratku priču

Konkurs Službenog glasnika za najbolju kratku priču za studente i ove godine organizovan je pod sloganom Vi pišite, mi nagrađujemo.

konkurs službenog glasnika

Konkurs Službenog glasnika za studente je otvoren do 1. juna 2023. a rezultati konkursa biće objavlјeni 1. jula 2023. godine.

Pravo učešća imaju svi studenti koji se školuju u Republici Srbiji, a priča sa kojom se konkuriše mora biti napisana na srpskom jeziku, obima do 10.000 karaktera, uz uslov da nije objavljivana do sada.

Na konkursu se može učestvovati samo sa jednom pričom.

Izbor najboljih 15 priča po odluci Glasnikovog žirija biće objavljen u knjizi Najbolja kratka priča 2023. godine.

Prve tri najbolje priče biće nagrađene Glasnikovim izdanjima u vrednosti od 15.000, 10.000 i 5.000 dinara.

Učesnici svoje radove mogu dostaviti u elektronskoj formi na e-mail: kontakt@slglasnik.com uz ime i prezime, adresu, broj telefona i skeniran važeći indeks na uvid.

Svi zainteresovani za učešće na ovom konkursu sami biraju temu svoje priče. Priče treba napisati u MS Word formatu, i taj dokument poslati na adresu kontakt@slglasnik.com uz ime i prezime, adresu i broj telefona, kao i skeniran važeći indeks (ukoliko niste u prilici da skenirate uvodnu stranu indeksa, možete je slikati, i taj dokument dostaviti prilikom prijave). Prijavom na ovaj konkurs, učesnik prihvata obavezu da po njegovom okončanju sa Glasnikom zaključi ugovor o ustupanju imovinskih autorsko-pravnih ovlašćenja na objavljivanje i umnožavanje priče štampanjem bez naknade, u trajanju od pet godina do 5.000 primeraka, sa pravom na prodaju za neograničeno vreme i neograničenu teritoriju ako njegova priča bude izabrana među 15 najboljih.

Više informacija o svemu možete dobiti na imejl adresi: kontakt@slglasnik.com saopštio je Službeni glasnik.

Podelite sa prijateljima:
Share