Konkurs MILUTIN BOJIĆ za mlade pesnike 2021.

Konkurs MILUTIN BOJIĆ

Biblioteka Milutin Bojić raspisala je konkurs za Nagradu „Milutin Bojić“ za 2021. godinu za mlade pesnike.

Nagradni konkurs Milutin Bojić ustanovljen je 2014. godine uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Pravo učešća na konkursu imaju mladi pesnici do 35 godina, a pobedniku će kao nagrada biti uručena povelja i odštampana knjiga pesama u izdanju biblioteke.

Pesnici dostavljaju biblioteci ciklus od najmanje 10, a najviše 30 pesama. Radove potpisati šifrom. Rešenje šifre, kao i ciklus pesama, poslati na mejl konkurs@milutinbojic.org.rs sa nazankom “Za pesnički konkurs”. Zbog situacije vezane za korona virus, primaju se samo radovi poslati elektronskom poštom.

Učesnicima konkursa se ne plaća autorsko pravo, a radovi se ne vraćaju.

Konkurs je otvoren od 15. marta do 30. aprila 2021. godine.

Pogledajte i >> Digitalna biblioteka “Milutin Bojić”

Ustanovljenjem Nagrade Milutin Bojić biblioteka želi da afirmiše i podstakne stvaralaštvo mladih i darovitih pesnika, kao i da na taj način populariše poeziju. Biblioteka ovim konkursom naročito želi da podseti na život i delo velikog srpskog pesnika Milutina Bojića. Zbog toga je poželjno da prispeli radovi budu pisani u duhu poezije samog Milutina Bojića. Zbirku poezije možete pogledati na adresi poezija.milutinbojic.org.rs

Podelite sa prijateljima:
Share