Konkurs Kreativnog centra za originalnu slikovnicu

Povodom trideset godina od osnivanja, Izdavačka kuća Kreativni centar raspisala je konkurs za originalnu slikovnicu za decu uzrasta od 3 godine do 7 godina. Autori slikovnice moraju biti državljani Republike Srbije i u trenutku zatvaranja konkursa (1. 9. 2019) moraju imati manje od 30 godina.

Autori treba da dostave originalni tekst i ilustracije za slikovnicu obima 32 strane, formata 205 x 260 mm. Tehnika je slobodna. Tema je slobodna. Slikovnica može biti delo jednog autora ili tima autora.

Tekst slikovnice treba da bude napisan na srpskom jeziku ili na nekom od jezika nacionalnih manjina, uz obavezan prevod na srpski jezik.

Krajnji rok za slanje materijala je 1. 9. 2019. godine. Rukopisi poslati nakon ovog roka neće se razmatrati.

Žiri sačinjen od uglednih umetnika i predstavnika Kreativnog centra izabraće najbolji rad, koji će biti proglašen 1. 10. 2019, a pobednička slikovnica biće objavljena i predstavljena javnosti u decembru 2019.

Najbolji rad biće novčano nagrađen sumom od 1500 evra u dinarskoj protivvrednosti, u neto iznosu.

Odštampane radove slati poštom na adresu:

Kreativni centar, Gradištanska 8, 11120 Beograd, sa naznakom „Konkurs za slikovnicu“.

Uz rad obavezno poslati i kraći tekstualni opis projekta. Rad se potpisuje šifrom. U kovertu ubaciti i jednu zatvorenu kovertu na kojoj je napisana šifra a u kojoj se nalaze ime, prezime, adresa i telefon autora projekta.

Tekst s detaljima konkursa preuzmite OVDE.

Podelite sa prijateljima:
Share