Ko to tamo čita: Niška biblioteka nabavlja bibliobus

Narodna biblioteka “Stevan Sremac” iz Niša nabaviće “bibliobus”, kombi vozilo opremljeno knjigama koji će obilaziti sela na području Nišavskog okruga, izjavila je direktorka biblioteke Sonja Šuković, prenose mediji.

bibliobus

Ona je za agenciju Beta kazala da je Ministarstvo kulture i informisanja putem konkursa odobrilo Narodnoj biblioteci 4,6 miliona dinara za realizaciju projekta „Ko to tamo čita“ u okviru kojeg će biti nabavljeno i opremljeno vozilo sa knjigama.

„Cilj projekta je da svim građanima omogućimo čitanje knjiga. Ideja je da mesta koja nemaju biblioteku bibliobus posećuje dva puta mesečno, jednom zbog podele knjiga, a drugi put zbog vraćanja“, objasnila je Šuković.

Ona je kazala da će bibliobus biti opremljen knjigama i internetom, a povremeno će njime ići u ruralna područja glumci koji će deci čitati poeziju i prozu i organizovati razne priredbe.

Šuković je kazala da će od odobrenih 4,6 miliona dinara, 3,6 miliona biti izdvojeno za nabavku kombija, a milion dinara za njegovo opremanje.

Prema njenim rečima, sledi javna nabavka, a bibliobus bi trebalo da počne da radi 1. septembra.

Izvor: N1info.com

Podelite sa prijateljima:
Share