Književno veče posvećeno autobiografskom romanu Feđe Štukana

Književno veče posvećeno autobiografskom romanu Feđe Štukana Blank, objavljenog u suizdanju autora i Čigoja štampe, biće održano 6. aprila, u 19 sati, u Domu omladine Beograda (sala Amerikana).

U programu učestvuju Marija Nenezić, književna kritičarka, Mića Vujičić, književnik i novinar, Feđa Štukan, autor i Štukanove kolege i prijatelji iz glumačkog sveta koji će čitati odlomke iz romana.
Moderator: Milena Đorđijević, publicista i urednik u kulturi.

Feđa Štukan je sarajevski glumac, pilot i večiti padobranac. Domaćoj publici poznat je po ulogama u filmu Nečista krv i seriji Klan. Stalni je glumac u Kamernom teatru u Sarajevu, predavač teorijskih predmeta u pilotskoj školi i strastveni ljubitelj motora.

Sam autor knjigu Blank vidi kao najvišu tačku svog dugogodišnjeg aktivističkog rada.

Štukan piše direktno, sažeto i jasno, bez ustezanja i previše reči. Blank je stvaran, surov, bolan i tragikomičan. U ovom delu nemilosrdno se opisuje kako je biti u ratu, biti ‘navučen’ i biti beznadežan. U Blanku se pokazuje kako je izgubiti ljubav svog života, svojih prijatelja i živeti u zemlji u kojoj političari daju sve od sebe da spreče dugoočekivani mir – navodi se u saopštenju Čigoja štampe.

Podelite sa prijateljima:
Share