Književno veče Mladena Vurune u Biblioteci na Voždovcu

Arhipelag-Mladen Vuruna Sedam jezivih danaKnjiževno veče Mladena Vurune u Biblioteci „Filip Višnjić“ na Voždovcu (ogranak Biblioteke grada Beograda, Vojvode Stepe 261) održaće se u sredu 27. aprila s početkom u 18 časova.

Neposredan povodom za susret i razgovor s Mladenom Vurunom jeste piščev novi roman Sedam jezivih dana koje je pre nekoliko meseci objavio Arhipelag. Sa Mladenom Vurunom razgovaraće Lidija Božić, novinarka RTS.

Sedam jezivih dana je neobičan i provokativan roman u pričama. U ovoj uzbudljivoj i izvrsno napisanoj knjizi sedam priča koje se odigravaju u sedam dana jedne nedelje odvijaju se u rasponu između uzbudljivih krimi zapleta, nevesele svakodnevice i moćne urbane fantastike. Smešten u prostoru između stvarnosti i fantastike, čudesnog i mogućeg, gradske svakodnevice i urbane fantazmagorije, noćne i dnevne dinamike grada, roman u pričama Sedam jezivih dana oblikuje snažnu, psihološki uverljivu i napetu povest o modernim junacima koji istražuju nesvakidašnje i dramatične događaje u koje i sami neosetno bivaju uvučeni.

Književnom večeri Mladena Vurune nastavlja se ciklus književnih programa Biblioteke „Filip Višnjić“ pod nazivom „Otvori knjigu“, pokrenut sa željom da se čitaocima omogući susret sa uglednim piscima. Cilj ovog programa je povratak dijaloga u umetnički program biblioteke, tako što će književna dela biti predstavljana kroz razgovor sa autorima uz mogućnost neposredne komunikacije sa čitaocima.

Progam „Otvori knjigu“ Biblioteke „Filip Višnjić“ počinje otvaranjem knjiga pisaca izdavačke kuće Arhipelag.

Podelite sa prijateljima:
Share