Književni konkursi za poeziju i prozu Društva Prosvjeta

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta” Opštinski odbor Srebrenica u saradnji sa JU „Narodna biblioteka Srebrenica” raspisali su književne konkurse za poeziju i prozu. Konkurs za Književnu nagradu „Luka Milovanov Georgijević” raspisan je za poeziju, a konkurs za Književnu nagradu „Zvonimir Šubić” za prozu.

Luka Milovanov Georgijević

Za učešće na konkursu „Luka Milovanov Georgijević” za poeziju potrebno je dostaviti do tri pjesme na slobodnu temu. Dosadašnji laureati su: Teodora Kovač, Herceg Novi (2019); Miladin Berić, Banja Luka (2020); Željka Avrić, Sremska Mitrovica (2021); Jasna Milenović, Sremska Kamenica (2022).

Književna nagrada „Zvonimir Šubić” dodeljuje se najboljem proznom ostvarenju, a potrebno je dostaviti jednu pripovijetku ili jednu kratku priču do 12 000 karaktera na slobodnu temu. Dosadašnji laureati su: Ivo O. Andrić, Srebrenica (2020); Aleksa Đukanović, Beograd (2021); Jelena Kalajdžija, Bijeljina (2022).

Za književnu nagradu mogu konkurisati svi afirmisani i neafirmisani stvaraoci iz regiona, bez starosnog ograničenja.

Radovi moraju biti otkucani na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu, te potpisani šifrom, uz razrješenje šifre u posebnom dokumentu.

Za književne nagrade se dostavljaju isključivo neobjavljena ostvarenja.

Zainteresovani autori svoje radove mogu slati putem pošte na adresu SPKD „Prosvjeta” Srebrenica, ul. Milivoja Mičića L1/19, 75 430 Srebrenica, ili na elektronsku adresu prosvjeta.srebrenica@gmail.com.

Ukoliko radove šaljete putem pošte, potrebno je da ih dostavite u tri primjerka potpisana šifrom, a u posebnoj koverti da dostavite razrješenje šifre sa ličnim podacima (ime i prezime, mjesto stanovanja, kontakt telefon, elektronska adresa).

Ako konkurišete putem elektronske pošte, onda radove potpisane šifrom šaljete isključivo u jednom Word dokumentu, a u posebnom dokumentu razrješenje šifre sa ličnim podacima (ime i prezime, mjesto stanovanja, kontakt telefon, elektronska adresa).

Prilikom konkurisanja za nagradu „Zvonimir Šubić“ dokument obavezno nasloviti nazivom pripovijetke ili priče.

Rok za dostavljanje radova je do 24.08.2023. godine.

Nagrađeni učesnici će biti pozvani na 5. Prosvjetno-kulturni zbor „Stopama Luke Milovanova Georgijevića”, koji će u Srebrenici biti održan krajem oktobra.

O nagradama će odluke donijeti zaseban tročlani žiri za svaku kategoriju.

Nagrada se sastoji od: štampane plakete, gravirane plakete i novčanog iznosa.

Nagrađena i pohvaljena ostvarenja će biti objavljena u Časopisu za kulturu, književnost i umjetnost „Srebrni vijenac” u izdavaštvu SPKD „Prosvjeta” Srebrenica.

O programu manifestacije blagovremeno će biti upoznati učesnici i javnost, a sve dodatne informacije mogu se dobiti putem elektronske pošte prosvjeta.srebrenica@gmail.com ili na broj telefona + 387 65 623 468.

Podelite sa prijateljima:
Share