Književni konkursi biblioteke iz Negotina

Narodna biblioteka „Dositej Novaković“ iz Negotina raspisala je dva književna konkursa: jedan za odrasle i jedan za decu. Oba konkursa su otvorena do 20. decembra 2018. Nagrade najuspešnijim autorima biće uručene na Dan biblioteke, 14. januara 2019. godine.

Književni konkurs za nagradu „Mirko Petković“

Nagrada „Mirko Petković“ dodeljuje se za književno stvaralaštvo: poezija, kratka proza, esej i književni prikaz.
Za nagradu mogu konkurisati punoletna lica koja žive i stvaraju u istočnoj Srbiji.

Radovi se šalju u tri primerka, sa šifrom i razrešenjem šifre u posebnoj koverti ( ime i prezime, kratka biografija, adresa i telefon).

Adresa: Narodna biblioteka „Dositej Novaković“ Negotin, JNA 2 ( sa naznakom: za književni konkurs „Mirko Petković“). Telefon za informacije 019/543-390.

Književni konkurs za nagradu „Čika Andra“

Nagrada „Čika Andra“ nosi ime po dečijem pesniku Andri Franičeviću iz Jabukovca, a njen cilj je podsticanje dečijeg stvaralaštva. Ova nagrada dodeljuje se za pesničko stvaralaštvo.
Za nagradu „Čika Andra“ mogu konkurisati deca uzrasta do 18 godina, koja žive i stvaraju u Negotinskoj Krajini.

Radovi se šalju u tri primerka, potpisani šifrom, sa razrešenjem šifre u posebnoj koverti (ime i prezime, adresa, telefon i naziv škole).

Adresa: Narodna biblioteka „Dositej Novaković“ Negotin, JNA 2 ( sa naznakom: za književni konkurs „Čika Andra“). Telefon za informacije 019/543-390

Podelite sa prijateljima:
Share