Književni konkurs NOVICA TADIĆ za mlade pesnike

Književni konkurs Novica Tadić

Književni konkurs Novica Tadić za mlade pesnike na inicijativu Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, raspisao je Zavod za proučavanje kulturnog razvitka.

Konkurs se raspisuje u znak sećanja na pesnika Novicu Tadića, čiji je opus obeležio srpsku poeziju na razmeđi 20. i 21. veka i čiji autorski status prevladava sve poetičke i druge podele na aktuelnoj književnoj sceni.

Cilj konkursa je podsticanje stvaralaštva mladih pesnika na srpskom jeziku. Književni konkurs Novica Tadić je prvi put raspisan 2018. godine.

Pravo učešća na konkursu imaju svi pesnici koji u trenutku raspisivanja konkursa nisu navršili više od 35 godina života i koji pišu na srpskom jeziku, bez obzira u kojoj državi žive.

Neobjavljene rukopise pesničkih zbirki, obima do pet autorskih tabaka, autori treba da dostave u jednom štampanom primerku, na adresu: Zavod za proučavanje kulturnog razvitka, Rige od Fere 4, 11 000 Beograd (sa naznakom: za konkurs „Novica Tadić“), kao i u elektronskom obliku, u PDF formatu, na elektronsku adresu: vladimir.kolaric@zaprokul.org.rs (uz napomenu u predmetu pisma: Za konkurs „Novica Tadić“).

Radovi treba da budu potpisani punim imenom i prezimenom autora. Na prvoj stranici štampanog rukopisa i rukopisa u PDF formatu, pored naslova i imena autora, treba da bude navedena njegova poštanska adresa, elektronska adresa i kontakt telefon. Uz elektronski primerak rukopisa autor treba da dostavi i skeniranu kopiju lične karte. Autor na konkurs može poslati samo jedan rukopis.

Ranije objavljivani i nagrađivani radovi, kao ni izbori iz prethodno objavljivanih zbirki pesama neće biti uzimani u obzir.

Petočlana komisija će pregledati sve prispele radove i izabrati najviše tri rukopisa, a rezultati konkursa će biti objavljeni najkasnije do Svetskog dana poezije, 21. marta 2020. godine.

Dobitnici će biti nagrađeni plaketom sa likom Novice Tadića i objavljivanjem nagrađenih rukopisa u okviru edicije „Prisustva“, nazvanoj po prvoj pesničkoj zbirci Novice Tadića, pokrenutoj u okviru izdavačke delatnosti Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka.

Rok za slanje rukopisa je 12. februar 2020. godine.

Sve dodatne informacije o konkursu moguće je dobiti putem elektronske adrese vladimir.kolaric@zaprokul.org.rs ili na telefon 011 2637 565.

Podelite sa prijateljima:
Share