Književni konkurs Andra Gavrilović 2018.

Resavska biblioteka u Svilajncu obeležavajući 150-godišnjicu svoga rada, raspisuje 9. književni konkurs „Andra Gavrilović 2018“ za negovanje proznog stvaralaštva na srpskom jeziku.

Konkursom su obuhvaćena dva žanra: pripovetka i književna kritika (osvrti, prikazi, eseji, a odnose se na dela objavljena od 2000. godine do danas). Uslovi konkursa su sledeći:

  • Na konkurs slati radove koji nisu objavljivani (ni u elektronskoj formi)
  • Učesnici šalju jedan rad otkucan ćirilicom dužine oko 15 stranica
  • Rad se obavezno potpisuje šifrom
  • Ukoliko autor šalje i pripovetku i kritiku oba rada potpisuje istom šifrom
  • U drugom, odvojenom „pismu“-dokumentu potrebno je napisati šifru, a i njeno razrešenje: ime i prezime autora, adresu stanovanja, broj telefona – fiksnog i mobilnog i e-mail

Adresa za slanje radova je andragavrilovic@gmail.com
Konkurs je otvoren do 25.12.2018. godine.

Žiri u sastavu Gojko Božović, Mirko Demić i Olivera Mijailović odabraće pobednike i sačiniti izbor najuspešnijih radova koji će biti štampani u Zborniku.

Rezultati konkursa biće saopšteni javnosti početkom februara 2019. godine. Dobitnicima će biti svečano uručene nagrade na književnom susretu, na kome će biti promovisan Zbornik „Crte i reze 9“, u Svilajncu sredinom marta 2019.

Nagrada „Andra Gavrilović“ dodeljuje se ravnopravno u obe kategorije, a sastoji se od povelje i novčanog iznosa i objavljivanja rada u Zborniku „Crte i reze 9“.

Za dodatne informacije i potrebna obaveštenja obratiti se Resavskoj biblioteci: 035/321-531 ili andragavrilovic@gmail.com.

Podelite sa prijateljima:
Share