KNJIŽEVNI ELEMENTI – novi časopis za književnost

književni elementi

U Bitolju, u izdanju Udruženja za književnost, umetnost i multikulturu Perun Artis, izašao je prvi broj književnog časopisa Književni elementi.

Časopis je posvećen književnim delima svih rodova: poezija, proza, drama, a otvoren je i za eseje i književnu kritiku.

U prvo vreme Književni elementi će izlaziti dva puta godišnje: u martu i septembru. Jedan deo svakog broja biće posvećen književnosti određene zemlje.

Prvi broj Književnih elemenata posvećen je književnosti Srbije, tako da su u njemu zastupljeni sjajni srpski pesnici i prozaisti: Milutin Đuričković, Dejan Aleksić, Nenad Šaponja, Marko Stanojević, Stefan Višekruna, Valentina Novković, Olivera Jelkić, Mirjana Stakić, Predrag Jašović, Valentina Milačić, Biljana Vujović.

Časopis Književni elementi uključuje i književne tvorevine svetskih autora kao što su Mai Van Fan, Gili Haimovič, Raed Al-Jiši itd.

Časopis je podeljen u tri celine. Rubrika Sa ovog kopna, predstavlja makedonsku poeziju, prozu i dramu klasičnih autora, ali i savremenih stvaralaca. Meridijani, su deo časopisa u kome se objavljuju svetski autori i njihova najnovija dela, a u rubrici Zemlja u fokusu zastupljeni su autori određene zemlje.

Pročitajte i: KNJIŽEVNI MAGAZIN – novi trobroj, januar-april 2019.

Časopis je otvoren za saradnju, tako da se na mejl koji je stavljen u impresumu mogu slati književni predlozi o čijem objavljivanju odlučuje internacionalni redakcijski odbor. Književne radove možete slati na mejl: artisperun@gmail.com.

Časopis trenutno izlazi na makedonskom jeziku, ali ubuduće je planirana i elektronska verzija koja će izlaziti i na makedonskom i ne engleskom jeziku. Takođe, svaki sledeći broj će donositi i novine kako u uređivačkom, tako i u sadržajnom smislu. Planirani su i konkursi o kojima će zainteresovani naknadno biti obavešteni.

S obzirom da je prvi broj časopisa posvećen srpskom stvaralaštvu, promocija Književnih elemenata je planirana za početak aprila sledeće godine u Beogradu i u Novom Sadu.

Share