Knjiga priča Mihajla Pantića Ako je to ljubav na italijanskom

Izdavačka kuća Del Vekio iz Rima objavila je knjigu priča Mihajla Pantića Ako je to ljubav na italijanskom jeziku. Knjiga je objavljena u prevodu Anite Vuco.

priča

To je deveti prevod najpoznatije knjige priča Mihajla Pantića. Pre italijanskog, knjiga Ako je to ljubav prevedena je na francuski, ruski, nemački, mađarski, ukrajinski, slovenački, bugarski i makedonski jezik. Pantićeva knjiga je na bugarskom jeziku imala dva izdanja. Knjiga je, pod drugim naslovom, izašla i u Hrvatskoj.

Knjiga Ako je to ljubav imala je do sada osam izdanja u Srbiji, od kojih su dva najnovija objavljena u Arhipelagu (2014. i 2020. godine). Knjiga je dobila i četiri nagrade: Andrićevu nagradu za najbolju knjigu priča na srpskom jeziku, nagradu „Karolj Sirmai“ i „Zlatni Hit liber“, kao i međunarodnu književnu nagradu „Jugra – Rusija“.

Knjiga Ako je to ljubav donosi priče o ljubavi i njenim različitim licima. Uza sve to, ove priče pidrazumevaju veoma veliki raspon od svakodnevice do istorije, od duhova na Novom Beogradu do Tatarina u Metrou ili od junakinje koja je srela đavola do časa u kome se ljubav javlja kao konačno ispunjenje života.

Podelite sa prijateljima:
Share