Knjiga Ninusa Nestorovića uskoro u Poljskoj

Knjiga aforizama “Diktator i ja” („Dyktator i ja“), našeg poznatog satiričara Ninusa Nestorovića, biće uskoro objavljena u Poljskoj. Aforizme je izabrala i prevela na poljski Olga Lalić Krowicki, a karikaturu na naslovnoj strani knjige nacrtao je Goran Ćeličanin.

Knjiga Ninusa Nestorovića

Knjiga Ninusa Nestorovića sadrži 170 aforizama na oko 50 stranica, a izdavač je izdavačka kuća „Ruthenus“ iz grada Krosno.

“Najnoviji tom je velika čast za otkrivanje istine o politici, istoriji i sebi iznova i iznova. “Istina je naš najveći neprijatelj. Nikada se s njom nećemo pomiriti …” – kaže on. Međutim, bez istine, sve se urušava kao temelj zasnovan na laži je poput biča peska. Stoga vredi posegnuti za knjigom autorovih misli da oseti njenu moć..” (Eva Radomska)

Početkom ove godine Ninus je objavio knjigu Bože uprosti nam („Prometej“, Novi Sad) za koju je nedavno dobio nagradu „TIPAR“.

Petar Peca Popović je o Nestorovićevom stvaralaštvu rekao:

„Sve što Ninus radi samo je kap druge boje u okeanu našeg poraza. Ali okean bi bez te kapi bio komplikovaniji za brodolomnike. Ta kap svetli! Tamo gde se svaka vrsta vlasti odlikuje obesnošću i bajnom egzistencijom, od velike je koristi čitati vlasnika “zaoštrenog pera”. Kao vid neslaganja i nemirenja sa terorom tako uspostavljene stvarnosti.“

Podelite sa prijateljima:
Share